adiv a scris:
Nu este necesar sa faceti un act notarial ci doar la divort sa faceti cunoscute aceste aspecte instantei de judecata si sa solicitati inscrierea lor in dispozitivul sentintei, apoi cu sentinta ramasa definitiva mergeti la banca si comunicati-le un exemplar.In opinia mea ar fi necesar sa angajati un avocat care sa solutioneze problema
Si solicitati si onorariu pe aceasta solutie?#-o
Dna Bya_Nely, nu puteti sa cedati o datorie, in dreptul nostru nu se pot ceda decat drepturi, nu si obligatii. Doar banca poate sa renunte la garantia dumneavoastra, dar va spun sigur ca nu o va face niciodata, este o societate comerciala la urma urmei si vrea sa isi primeasca inapoi intreaga suma acordata ca si credit plus dobanzile si comisioanele aferente. Ca atare, chiar daca prin actul de partaj puteti sa cedati la dreptul de proprietate pe care il aveti asupra apartamentului, tot veti ramane garanta bancii pentru restul ramas din credit.
:offtopic: Doamnelor/domnilor avocati , doamna solicita un sfat nu un avocat. Nu va mai repeziti ca pasarile de prada recomandandu-le un avocat. Incercati sa dati solutii, sau abtineti-va, mai ales cand nu sunteti siguri de solutia pe care sunteti gata sa o oferiti. Eu asta am inteles ca este rolul acestui forum. Daca gresesc cu ceva, im cer scuze!:worthy: