avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj

in 2 zile am prima infatisare de divort,am fetita in intretinere in varsta de 9 ani si jumatate, tatal ei,de cand a plecat de 6 luni,nu m-a ajutat la intretinerea minorei,el platind rata la apartament.Ne-am inteles asupra divortului,vrem ceva de comun acord,la intelegerea noastra,el fiind de acord ca minora sa ramina in grija mea si a zis ca va plati pensie alimentara dupa pronuntarea divortului.In schimb noi avem un imprumut de nevoi personale pe care l-am depus ca avans la apartament si un credit ipotecar ptr.achizitionarea apartamentului.El vrea sa ii ramana apartamentul lui si sa plateasca el ratele si sa ii fac un act notarial prin care eu renunt la apartament si inclusiv la datoria catre banca.Mentionez ca eu sunt trecuta ca coplatitor la ambele credite si cel de nevoi pers.si la cel ipotecar,iar in actele de vanzare-cumparare ale apartamentului sunt ca cumparator alaturi de el.Bunurile din casa le-am impartit la buna intelegere,nu vreau scandaluri,i-am dat tot ce a vrut chiar daca eu nu am prea ramas cu cine stie ce.Eu stau acum cu fata in locuinta surorii mele unde sunt si angajata.Cam ce acte va trebui sa fac sa fiu sigura ca nu voi avea probleme cu banca,ce ar trebui sa am la mana ca eu trecandu-i apartamentul lui sa nu mai apar la banca ca coplatitor si la credite sa figureze doar el? VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: BYA_NELY , utilizator 12:43, 17 Februarie 2009
Nu cred sa reusiti sa faceti ce acte doriti.
Daca nu iesiti din actele bancii si el nu achita, banca poate veni sa va ceara dv.
Asa incat, orice act incheiati numai cu sotul nu e de ajuns.
O refinantare a creditului de sot, ceva, asta ar fi mai sigur...
Vorbiti cu un avocat inainte sa semnati ceva, macar sa intelegeti la ce av angajati.
Nu este necesar sa faceti un act notarial ci doar la divort sa faceti cunoscute aceste aspecte instantei de judecata si sa solicitati inscrierea lor in dispozitivul sentintei, apoi cu sentinta ramasa definitiva mergeti la banca si comunicati-le un exemplar.In opinia mea ar fi necesar sa angajati un avocat care sa solutioneze problema
adiv a scris:

Nu este necesar sa faceti un act notarial ci doar la divort sa faceti cunoscute aceste aspecte instantei de judecata si sa solicitati inscrierea lor in dispozitivul sentintei, apoi cu sentinta ramasa definitiva mergeti la banca si comunicati-le un exemplar.In opinia mea ar fi necesar sa angajati un avocat care sa solutioneze problema

Si solicitati si onorariu pe aceasta solutie?#-o

Dna Bya_Nely, nu puteti sa cedati o datorie, in dreptul nostru nu se pot ceda decat drepturi, nu si obligatii. Doar banca poate sa renunte la garantia dumneavoastra, dar va spun sigur ca nu o va face niciodata, este o societate comerciala la urma urmei si vrea sa isi primeasca inapoi intreaga suma acordata ca si credit plus dobanzile si comisioanele aferente. Ca atare, chiar daca prin actul de partaj puteti sa cedati la dreptul de proprietate pe care il aveti asupra apartamentului, tot veti ramane garanta bancii pentru restul ramas din credit.

:offtopic: Doamnelor/domnilor avocati , doamna solicita un sfat nu un avocat. Nu va mai repeziti ca pasarile de prada recomandandu-le un avocat. Incercati sa dati solutii, sau abtineti-va, mai ales cand nu sunteti siguri de solutia pe care sunteti gata sa o oferiti. Eu asta am inteles ca este rolul acestui forum. Daca gresesc cu ceva, im cer scuze!:worthy:

Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2009
ContSters42249, utilizator
Brom a scris:
Eu asta am inteles ca este rolul acestui forum.

Asa este, iar dl. adiv a mai fost avertizat de cateva ori in acest sens!
va multumesc pentru timpul acordat .voi vedea ce voi face in continuare .oricum voi fi atenta si nu voi semna nimic pana nu voi fi sigura ca e totul ok.si eventual voi face cunoscuta intentia noastra si in instanta sa vad care e rezultatul.o zi placuta la toata lumea si multa sanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - apartament cu credit ipotecar anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine ca sunt foarte stresata si nu mai stiu cum sa rezolv problema. Am divortat pe cale amiabila din culpa comuna. Acum ... (vezi toată discuția)
Lesire girant coplatitor din contractul de credit, dupa divort TOS55555 TOS55555 Dupa divort,partaj,fostul sot ramane cu casa pt care exista credit ipotecar si la care sunt eu sunt girant,iar mama coplatitor.El nu vrea sa modifice ... (vezi toată discuția)
Contract de novatie pentru credit cu ipoteca- partaj ariesanmonica ariesanmonica Sunt in divort cu sotia, impreuna am achizitionat un apartament cu credit ipotecar din care am platit 4 ani, dupa multe discutii sotia este de acord sa raman ... (vezi toată discuția)