avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract imprumut persoana fizica - persoana juridica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract imprumut persoana fizica - persoana juridica

Contract imprumut
Buna ziua

As avea o intrebare .Sunt intr-o situatie de a avea 5 salarii restante si o diferenta intre salariu din cartea de munca si cel primit in mana .Ca solutie de a recupera intreaga suma restanta un notar mi-a sugerat intocmirea unui contract de imprumut intre mine (angajat) creditor si firma (imprumutata).As dori sa stiu daca este legal acest act autentificat la notar si daca poate fi folosit ca titlu executoriu .Din cate stiu o firma se poate imprumuta doar de la asociati si/sau administratori .

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:37, 23 Februarie 2013
De ce nu va adresati instantei pentru recuperarea salariilor restante? Nimeni nu va intocmi un act pentru niste drepturi banesti care nu sunt stipulate in contractul de munca. Adica cele "la negru". Se risca vreun notar? Eu nu cred.
De aceea am nevoie de o alta cale , instanta imi recunoaste salariul din cartea de munca si la fiecare luna pierd 2200 lei .Sfatul dat de notar este un contract de imprumut prin care eu imprumut firma cu suma salariilor restante reale nu cele din cartea de munca .Eu semnez fluturasii de salariu si firma ramane cu datoria stipulata in contractul de imprumut .Intrebarea mea era daca se poate intocmi un asemenea contract intre mine persoana fizica si firma persoana juridica .Eu sunt cel care imprumuta firma .

Multumesc
Se poate. Societatea se poate împrumuta de la oricine.

Problema e alta: vrea şi firma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie dincamihaela dincamihaela Va rog sa ma ajutati cu un sfat: am imprumutat in decursul anul trecut o suma de bani unei cunostinte. Am intocmit la notariat o hartie prin care persoana ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut notarial cu fila cec garantie danxkx danxkx Buna ziua, In calitate de persoana fizica am imprumutat unei persoane juridice, srl, in baza unui contract de imprumut autentificat la notar suma de 80.000 ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unei creante, de la un prieten. ContSters221184 ContSters221184 Buna ziua!!!! Am imprumutat un prieten cu niste bani si nu vrea sa mi mai dea. Cand i-am dat bani am incheat un contract de imprumut la notar autentificat prin ... (vezi toată discuția)