avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract de imprumut notarial cu fila CEC garantie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract de imprumut notarial cu fila CEC garantie

Buna ziua,

In calitate de persoana fizica am imprumutat unei persoane juridice, srl, in baza unui contract de imprumut autentificat la notar suma de 80.000 Ron.
De asemenea, prin contract s-a stipulat o fila cec emisa de imprumutat si completata cu suma aferenta imprumutului drept garantie.
Viramentul s-a facut prin banca.
Societatea imprumutata a achitat intre timp prin banca o suma partiala de 50.000 Ron din valoarea imprumutul, ramanand cu un debit de plata de 30.000 Ron, care a depasit scadenta imprumutului cu mai bine de 30 zile.
Intrebarea este daca se poate introduce fila cec la decontare, pentru a se recupera diferenta/folosi ca titlu executoriu, avand in vedere ca este trecuta toata suma, sau debitorul poate protesta la decontarea acesteia, dat fiind ca a mai ramas doar o fractiune din suma ?
Ar trebui mai bine sa facem un act aditional si sa-i solicit o fila cec strict pe diferenta ?
Din cate am vazut, si contractul de imprumut notarial ca atare este titlu executoriu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2013
danxkx, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 11:02, 3 August 2013
contractul de imprumut este titlu executoriu, il puteti executa pe acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta si asemanarea intre o fila cec si un bilet la ordin elena cailean elena cailean buna ziua. intrebarea mea este: ce asemanari si deosebiri sunt intre emiterea catre furnizori de file de cec, si cea de bilete la ordin. eu platesc ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu eu_craciun eu_craciun buna ziua, daca fac un contract de imprumut, (obiectul fiind o suma de bani), printr-un avocat este cu titlu executoriu? sau doar la notar?multumesc (vezi toată discuția)
Contract de imprumut kontesa kontesa Buna ziua! O persoana fizica poate acorda imprumut unei persoane juridice fara alte pretentii financiare?(de exemplu dobanda) in ce conditii? exista un cadru ... (vezi toată discuția)