Buna ziua.Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: Am un spatiu inchiriat ca persoana juridica si doresc sa inchei un contract de asociere in participatiune cu o firma pentru desfasurarea de diverse cursuri de pregatire profesionala, deci eu vin cu spatiul iar ei cu resurse materiale si umane pentru tinerea acestor cursuri.Intrebare: Se poate sa semnez un asemenea contract, spatiul fiind inchiriat, sau trebuie sa am acordul proprietarului.ultumesc.Toate cele bune.
Ideea este ca nu doresc sa vorbesc cu proprietarul, pentru ca s-ar putea sa nu inteleaga ce inseamna un contract de asociere, ca se poate realiza beneficiu, dar si pierdere, si ar putea sa aiba pretentie la o chirie mai mare...
Pentru a subinchiria stiu precis ca am nevoie de acordul proprietarului, dar intrebarea care ma framanta,pentru contractul de asociere am nevoie de acordul dumnealui?.Multumesc.
Pai dumneavoastra nu subanchiriati, va asociati, legal cred ca se poate dat fiind ca dumneavoastra aveti deja spatiul inchiriat in vederea desfasurarii de activitati comerciale. Ingrijorarea mea este conflictul, care o sa apara cand proprietarul o sa afle ca v-ati asociat. Spatiul cu ce destinatie vi l-a inchiriat, de locuit sau e spatiu comercial?
Este inchiriat pentru desfasurarea de acivitati comerciale,scoala particulara, iar contractul de asociere s-ar derula in afara orelor de program, si tot in acelasi domeniu de activitate, cursuri de pregatire...Eu nu-l deranjez pe proprietar cu absolut nimic, nu redirectionez destinatia spatiului inchiriat.Ma intereseaza,d.p.d.v. JURIDIC, daca sunt obligata sa-l anunt pe proprietar de semnarea unui contract de asociere in participatiune.Multumesc.
Nu sunteti obligata. Deoarece in opinia mea dumneavoastra folositi spatiul conform contractului, pentru care platiti chirie, mai departe e problema dumneavoastra pe cine primiti in spatiu, in firma sau cu cine va asociati.
Insa vad o problema din p.d.v. moral care mai tarziu ar putea crea proble.
Contract de?
adrian_velicu
Buna seara,
Detin un spatiu comercial in chirie si doresc sa diversific activitatea existenta .Firma
care detine spatiul nu are voie sa aiba alte venituri ... (vezi toată discuția)