avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Gravida cu contract de perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Gravida cu contract de perioada determinata

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea: sunt angajata pe perioada determinata ce va expira in martie anul acesta. Contractul mi se va prelungi tot cu 1 an, adica pana in martie anul viitor. Intre timp am ramas insarcinta, insa nu am anuntat momentan. Data nasterii este in luna septembrie. Astfel, de la momentul nasterii contractul meu va mai fi valabil inca 5 luni. Pe perioada concediului maternal mi se va plati indemnizatia de 85%? Daca anunt dupa semnarea contractului, acesta se poate desface pe motiv ca nu am anuntat inainte de semnarea lui?
Va multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:31, 20 Februarie 2013
1. Nu vi se poate inceta CIM pe motiv ca nu ati anuntat ca sunteti gravida (s-ar putea sa va geseasca alt motiv daca vor neaparat sa scape de dvs.).

2. Daca va referiti la CCC pana la 2 ani atunci veti primi indemnizatia pana va implini copilul varsta de 2 ani chiar daca in aceasta perioada va inceteaza CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt angajata cu contract pe perioada determinata, ... zinavisan zinavisan Buna ziua! Sunt angajata cu contract pe perioada determinata, până în data de 1 martie, urmând a semna prelungirea la începutul lunii februarie. Am ... (vezi toată discuția)
Incetare cim (durata determinata) pentru gravide Nicoleta121989 Nicoleta121989 Buna ziua, As dori o parere pentru urmatoarea situatie: Sora mea a avut CIM pe perioada determinata (1an). Dupa 1 an i-a fost prelungit in baza mai multor ... (vezi toată discuția)
Contract de munca determinat LaviniaFlorentina LaviniaFlorentina Buna ziua! Sunt angajata unei firme din aprilie 2012..Am inceput cu un contract determinat pe 3 luni si, actualmente am un al doilea contract determinat pe ... (vezi toată discuția)