avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... functionarea instalaþilor de debitare ºi prelucrare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

functionarea instalaþilor de debitare ºi prelucrare a lemnului

Salut locuiesc la casa si de vreo 5-6 ani am drept vecin o societate care debiteaza lemnul(gater), iar de inca un an mai am unul. Problema cea mare nu este zgomotul produs dar vibratiile produse de macaralele masinilor care descarca butucii, aruncad lemnul de la 2-3 metii inaltime. Aceste vibratii au produs fisuri in peretii anexei casei construita de 2 ani, zugravita si anu trecut ele au reaparut. Precizez ca locuinta este intr-o zona rezidentiala dintr-un oras Bacauan si restul vecinilor au aceeasi problema. Am putea gasi o solutie prin care sa oprim acesti asasini ai lemnului?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:56, 17 Februarie 2009
Aveti dreptul la repararea prejudiciului efectiv cauzat , intrucat , in urma transportului de lemne , a fost degradata locuinta dvs .
In acest sens , fie solicitati daune materiale si morale pe cale amiabila , fara a implica instanta de judecata , fie sesizati judecatoria in a carei raza teritoriala domicileaza paratul .
Mai mult , daca zgomotul depaseste limita prevazuta de lege , poate fi aplicata o amenda administrativa de catre agentii de politie.

Daca in planul urbanistic zonal al localitatii, zona este prevazuta ca fiind industriala si societatile sunt autoizate nu prea aveti ce face.In ceea ce priveste deteriorarile aduse imobilului dvs. va puteti adresa instantei de judecata pentru despagubiri
am sa verific planul urbanistic dar mai mult ca sigur este o zona rezidentiala. In legatura cu prejudiciile imobilului nu doresc despagubiri ci doar incetarea activitatii.
PS. va multumesc pt promptitudine.
Am verificat nu este zona industriala, exista solutionare legala caci cea amicala nu a dat roade? multumesc
Sesizati instanta de judecata , in speta judecatoria in carei raza teritoriala domicileaza paratul.!
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate de depozitare si prelucrare lemne in zona rezidentiala takida takida Buna ziua, am o problema si sper sa ma sfatuiasca cineva. Locuiesc intr-o zona nou construita in Prelungirea Ghencea/Dr. Taberei (Bucuresti). In spatele ... (vezi toată discuția)
Activitate de depozitare si prelucrare lemne in zona rezidentiala takida takida Buna ziua, am o problema si sper sa ma sfatuiasca cineva. Locuiesc intr-o zona nou construita in Prelungirea Ghencea/Dr. Taberei (Bucuresti). In spatele ... (vezi toată discuția)
Conform carei legislatii proprietarul unei masini avariate de ... Magda5 Magda5 Conform carei legislatii proprietarul unei masini avariate de un copac poate cere despagubiri autoritatilor locale? Mai exact care este procesul de ... (vezi toată discuția)