avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... activitate de depozitare si prelucrare lemne in zona ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

activitate de depozitare si prelucrare lemne in zona rezidentiala

Buna ziua, am o problema si sper sa ma sfatuiasca cineva.
Locuiesc intr-o zona nou construita in Prelungirea Ghencea/Dr. Taberei (Bucuresti). In spatele blocului unde locuiesc, isi desfasoara activitatea un depozit care prelucreaza lemnul. Practic are ca si activitate depozitarea iar pe timpul zilei functioneaza o drujba electrica care taie lemne.
Problema pe care o ridic este pe de-o parte din cauza zgomotului infernal de la drujba care zilnic timp de 10 ore merge continuu si totodata, este si o problema de siguranta a zonei tinand cont ca acest depozit anul trecut (2008) a luat foc.
Stiind din planul urbanistic ca aceasta zona nu este industriala ci rezidentiala, as vrea sa stiu carui organ de control ma pot adresa pentru a face o sesizare in legatura cu activitatea depozitului, urmarind cele doua aspecte: zgomotul zilnic care deranjeaza (tinand cont ca in jur sunt doar case/vile si blocul nostru si nu depozite fabrici sau alte constructii cu activitati industriale) si al doilea aspect legat de siguranta/mediu in caz de incendiu.

Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 08:28, 3 Iulie 2009
Pentru aspectul privind poluarea fonica faceti o sesizare la Garda de mediu, pentru a face o masuratoare de incadrarea in nivelul admis , care cu aceasta ocazie va verifica si conditiile de depozitare si de evacuare a deseurilor . Pentru cel privind pericolul de incendii solicitati efectuarea unui control din partea pompierilor. Aceste institutii vor putea constata si daca firma este autorizata sa desfasoare acest gen de activitate, ( daca e depozit sau prelucreaza lemnul)
Adresaţi-vă Direcţiei de Sănătate Publică la Direcţia de Igiena Mediului pentru depăşirea nivelului de zgomot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate de depozitare si prelucrare lemne in zona rezidentiala takida takida Buna ziua, am o problema si sper sa ma sfatuiasca cineva. Locuiesc intr-o zona nou construita in Prelungirea Ghencea/Dr. Taberei (Bucuresti). In spatele ... (vezi toată discuția)
Amplasare a unei intreprinderi in centrul localitatii, perturbare maxima a linistii publice adinaslujitoru adinaslujitoru Buna ziua, Doresc sa va prezint o situatie care se intampla in centrul comunei, si care terorizeaza toti vecinii din prejurul perimetrului, si anume: s-a ... (vezi toată discuția)
Contestare autorizatie de functionare. Marian V Marian V Buna ziua. Un vecin si-a facut un depozit de lemne la aprox 15m de casa mea si taie cu drujba si sparge lemne in aer liber, desi in Ord.M.S Nr 114/2014, cap ... (vezi toată discuția)