buna dimineata va rog un sfat,Am dat o procura la un teren precum sa ma reprezinte la primarie,cadastru,notariat sa vanda cui crede de cuvinta la pretul cel mai cuvenit mie,acest domn care i-am dat procura a vandut terenu si nu mia dat nici un ban,akum am actiune in instanta si trebuie sa platesc taxa de timbru 4300 lei,credeti ca voi castiga acest proces sa nu cheltui alti bani?cineva mia spus ca trebuia sa imi transfere bani in cont,ca ma gandesc sa nu vina cu martori mincinosi sa spuna ca mia dat suma de bani,Va rog un sfat
Taxa de timbru este o chestiune total distincta de temeinicia actiunii dvs, care sta la baza castigarii procesului. Orice cerere in justitie prin care se solicita pretentii este supusa platii unei taxe de timbru. Neplata taxei de timbru determina anularea actiunii, inainte de a se pune in discutie orice aspecte legate de fondul cauzei, de probe etc. Asadar in primul rand pt a se ajunge la administrarea unor dovezi pentru a dovedi sustinerile din cererea de chemare in judecata trebuie sa platiti taxa de timbru. Numai dupa ce veti plati aceasta taxa, instanta va administra probele pe care dvs le-ati cerut pt a va dovedi sustinerile. Daca nu aveti posibilitatea de a a chita aceasta taxa puteti cere ajutor public judiciar - sub forma scutirii de taxa sau a reducerii ei cu 50% insa trebuie sa indepliniti anumite conditii. Taxa de timbru reprezinta o chletuiala de judecata, iar daca veti castiga procesul partea adversa va fi obligata la plata ei catre dvs.
Din ceea ce spuneti dvs, problema pe care o aveti imbraca si o forma de natura penala, in sensul ca s-a savarsit o infractiune de inselaciune prin conventii - procura, fiind de fapt un contract de mandat. Puteti face impotriva reprezentatului si o plangere penala.
Dosar civil
denys_1
va rog ajutati-ma cu un sfat,Am avut un teren in suprafata de 10000mp fostul primar din comuna mea ma rugat sa-i dau procura k o sa mi-l vanda el pe un pret de ... (vezi toată discuția)