avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare hotarare judecatoreasca

O asociatie de proprietari a chemat in judecata un debitor. S-a pronuntat hotararea. Greseala a fost ca in cererea de chemare in judecata a fost indicat ca proprietar al apartamentului doar sotul, cand de fapt proprietari sunt atat sotul cat si sotia. Ce trebuie facut ca sa se obtina o hotarare judecatoreasca care sa cuprinda ca debitori pe ambii proprietari ai apartamentului, sot si sotie?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:36, 25 Februarie 2013
Inteleg ca ati obtinut hotararea prin care proprietraul (sotul) este obligat sa plateasca asociatiei o suma... Proprietarul, sot, sotie, oricine din familie ar trebui sa achite asociatiei suma stabilita de instanta.
Proprietarul respectiv, stie, a luat la cunostinta de aceasta hotarare? Nu vrea sa plateasca? Motiveaza ca nu e singur proprietar?
Nu vrea sa plateasca.
Pentru a pune in executare silita hotararea judecatoreasca avem nevoie de hotarare judecatoreasca care sa cuprinda ca debitori pe ambii proprietari ai apartamentului, sot si sotie.
Investiti hotararea cu formula executorie. Dureaza cateva zile si obtineti investirea cu o taxa judiciara modica si 2 timbre de 0,15 lei.
Apoi mergeti cu aceasta la un executor judecatoresc.
Hotararea este si investita cu formula executorie si incuviintata la executare dar pentru a fi pusa in executare silita trebuie sa cuprinda ca debitori pe ambii proprietari ai apartamentului, sot si sotie, altfel va trebui facut partaj intre soti.
Pentru a evita acest partaj care pe langa faptul ca e de durata si costisitor, nici nu este corect intrucat debitori la intretinere sunt ambii proprietari.
Cum repar greseala de a nu fi indicat ambii proprietari in cererea de chemare in judecata?
În privinţa acestei hotărâri judecătoreşti nu mai aveţi ce să faceţi. Cadrul procesual îl stabileşte reclamantul, care menţionează în cererea de chemare în judecată persoanele cu care înţelege să se judece şi obiectul cererii, adică ceea ce pretinde. Instanţa nu poate introduce din oficiu în proces o altă persoană decât cele arătate de reclamant prin cerere. Trebuie să o daţi în judecată pe soţie, separat, şi să obţineţi un titlu executoriu pe numele ei.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ok? criscrisan96 criscrisan96 Buna ziua, Sunt divortata din iunie 2008. Ca urmare a agresivitatii(fizice, verbale)a fostului sot- pe care incepuse sa o aiba asupra noastra -am plecat de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante de la un apartament care se afla in executare juecatoreasca florip florip un locatar al asociatiei de prioprietari (pers.juridica) garanteaza (gireaza) cu apartamentul, un credit bancar pentru a alta persoana fizica in favoarea ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila kenzokent kenzokent Buna ziua, Parintii unui prieten din bloc cu mine au divortat in urma cu 2 ani, iar recent mama lui a primit o hotarare judecatoreasca prin care i se cuvine ... (vezi toată discuția)