avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire, masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire, masa succesorala

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire referitoare la modul in care se poate face o masa succesorala dupa noul cod civil 2013 intrucat situatia sta astfel: o familie cu 4 copii, mor varstnicii, nu se face masa succesorala in anii 80-85, raman nepotii....are loc un fel de impartire a bunurilor cu titlu de proprietate pe numele decedatilor, 3 frati renunta la casa parinteasca in favoarea celui care i-a ingrijit, unul nerenuntand.Acesta din urma moare in anul 2005, raman 2 copii ce nu aleg sa faca masa succesorala pt bunurile parintilor lor...intre timp moare si unul din cei 2 frati....iar in 2013 sora ramasa in viata se hotaraste sa se adreseze instantei de judecata pt drepturi legale la casa parintilor ei (au cate 2 copii si acestia) unde nu exista act de propietate....si de asemenea doreste si dreptul legala de la bunici (tatal ei fiind cel care nu a renuntat in anii 80-82).
Mentionez ca bunicul meu traieste dar nu se mai poate deplasa in tribunale si dorim sa fie reprezentat de tatal meu (unicul fiu) in instantele de judecata. Acum intrebarile sunt urmatoarele: Cum pot proceda pt dobandirea procurii?ce acte sunt necesare?un drept deplin il acorda procura notariala sau avocatiala?Cate sanse mai exista sa primeasca o cota mai mare de avere in conditiile in care toti ceilalti frati au renuntat la vremea aceea????cheltuielile cu instanta de cine vor fii suportate?
Va multumesc anticipat pt raspunsurile acordate si astept cu nerabdare raspunsul dvs!
Cel mai recent răspuns: Biroul Notarial Ionascu Nicolae , Notar 17:19, 20 Februarie 2013
Bună ziua,

Pentru persoanele decedate înainte de 01.10.2011, succesiunea se dezbate potrivit dispoziţiilor din vechiul cod civil.

Pentru procură, se poate deplasa notarul acasă în situaţia în care persoana este nedeplasabilă din pricina unei boli sau infirmităţi. Dacă semnează împuternicirea avocaţială, nu mai este nevoie de procură notarială, pentru instanţă.

V-aş da cu plăcere răspuns mai multor întrebări, dar nu prea am înţeles speţa... la un moment dat vorbiţi despre bunici, nepoţi, apoi despre fraţi (dar nu ştim ai cui), apoi despre copii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Moștenire familie fără copii iaminm iaminm Care sunt condițiile și cum se face daca nu au copii? Daca soția a decedat și soțul supraviețuitor este nedeplasabil pentru a demara personal acest ... (vezi toată discuția)
Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)