avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general tva la incasare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

tva la incasare

Buna ziua.
Am urmatoarea problema legata de intocmirea declaratiei 300 la o societate platitoare de tva la incasare: in luna ianuarie 2013 avem mai multe bonuri fiscale de achizitie combustibil, pentru care deducem 50% din valoarea tva. Bonurile sunt achitate cash si cu cardul. Programul de contabilitate le inregistreaza
% = 401
6022
4426. Nu ar trebui sa treaca prin 4428?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dimintei Irina Bucuresti , Contabil 13:55, 21 Februarie 2013
Nu trebuie sa treaca prin 4428, deoarece sunt achitate cu cash in ziua achizitiei.
daca sunt platite cash 4426, prin banca ar trebui sa inregistrati tva a bonului pe 4428 si in ziua extrasului sa se faca inchiderea cu 4426.
daca platii este data extrasului in care se vede plata.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
celeterm, utilizator
bonurile de benzina platite cu cardul (asa procedez eu) le trec prin 4426, documentul justificativ BF, si plata prin 5125 si in momentul cand vad banii in banca sting contul 5125.
din TVA la incasare:
"Astfel, daca plata s-a efectuat prin carduri de debit sau de credit de catre cumparator, data incasarii este data inscrisa in extrasul de cont ori in alt document asimilat acestuia."


celeterm a scris:

din TVA la incasare:
"Astfel, daca plata s-a efectuat prin carduri de debit sau de credit de catre cumparator, data incasarii este data inscrisa in extrasul de cont ori in alt document asimilat acestuia."




aveti dreptate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie cu bonuri fiscale, factura emisa ulterior florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt intregistrarile contabile pentru situatia in care se achizitioneaza combustibil (pentru un TAF) pe baza de bonuri ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)
Nelamurire tva incasare Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Ajutati-ma va rog cu cateva nelamuriri. Daca firma aplica sistem tva incasare ce livreaza inregistreaaza 4111=% ... (vezi toată discuția)