Buna ziua,
Am primit de la primarie instiinarea de plata a impozitului pe teren, o suma foarte mare. Cum pot obtine modul de calcul al acestuia? Conform legii, as avea de platit o suma mult mai mica si nu inteleg de unde vine diferenta.
Multumesc mult.
Consultati Hotararea Consiliului Local al Primariei pt anul 2013, acolo este specificata valoarea de calcul privind impozitele. Mai puteti printr-o cerere cu nr. inregistrare sa cereti sa va explice defalcat din ce este compusa suma, debit si majorari, eventual solicitati sa specifice si in baza carui HCL au calculat impozitul, pt fiecare an in parte, dupa care pe site-ul primariei puteti consulta legea sa vedeti daca este corect.
Am aflat, tot terenul este trecut ca si teren cu constructii, de aceea suma de plata este foarte mare. Cum pot trece terenul pe care nu este constructia in teren agricol? Stiti care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?
Va multumesc.
Primaria este cea care hotaraste cum il incadreaza terenul. Vedeti cum il au incadrat in registrul agricol sau in registrul de impozite si taxe(imi scapa denumirea exacta a acestui registru). Dar, vad ca mentionati ca vreti ca terenul pe care nu se afla cladirea sa fie trecut in registru agricol? Ei bine, o constructie nu poate fi autorizata decat daca terenul se afla in intravilanul localitatii, probabil cand v-au dat autorizatie de constructie, atunci terenul a fost trecut dintr-un registru in altul. Numai prin decizie data de primarie se poate trece dintr-un registru in altul. Probabil ca suma foarte mare care o datorati este pe o perioada mai indelungata, ceea ce este foarte normal.
Terenul a fost si este in intravilan, doar ca primaria a calculat tot terenul ca fiind teren cu constructii, ceea ce nu este adevarat.
Suma mare de plata este pe anul acesta, nu am restante. O sa cer detalii depre cum s-a facut calculul si cum este incadrat terenul.
Multumesc foarte mult.
Cred ca faceti confuzie, definita terenului intravilan este: " INTRAVILÁN, --Zonă care cuprinde suprafața construită a unui oraș sau a unui sat. (dex '98) . Deci este incadrat corect, teren cu constructii, altfel nu ati fi putut construi nimic.