avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la Executare - MARE rugaminte
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la Executare - MARE rugaminte

Buna Ziua,

Am o MARE rugaminte la voi
Am adjudecat la o licitatie in data de 9 Feb tinuta la BEJ un apartament.
Executarea silita a debitorului s-a facut in baza unei decizii judecatoresti a Curtii de Apel Buc. debitorul fiind acum in puscarie.
Acum, am fost anuntat de executor ca debitorul a facut contestatie la executare iar pe site-ul judecatoriei de sector am gasit dosarul si are termen 9 Martie cu creditorul intimat.

1.Conform cu CPC eu am la dispozitie 30 de zile sa depun restul de bani (9feb-9mar inseamna 28 zile) - e ok sa astept pana dupa ce se da solutia(daca se da pe 9 mar)?
2.Daca depun banii pana la data de 9 mar si se accepta contestatia, cum recuperez si de la cine banii pe care i-am platit?
3.Daca pe 9 mar se respinge contestatia ce alte parghii mai are debitoru sa tergiverseze eliberarea actului de adjudecare?
4.Executorul poate elibera actul de adjudecare atat timp cat exista aceasta contestatie la executare?
5. credeti ca e necesar sa merg la un avocat care sa ma ajute in viitor in relatia cu executorul judecatoresc?

Cred ca sunt cam multe intrebari dar am multe necunoscute.

Multumesc ffffff mult de ajutor.
O zi buna in continuare
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 13:27, 21 Februarie 2009
1. Daca are termen la data de 09.03.09 nu inseamna ca se si judeca pe fond tot la aceasta data!
2. Te indrepti impotriva creditorului.
3. Depinde foarte mult de motivele care le-ar putea invoca in cadrul acestei contestatii. Sunt situatii cand se merge pe anularea titlului in baza caruia se desfasoara executarea silita, desfiintandu-se apoi executarea silita. Vezi care sunt motivele pentru care a promovat aceasta contestatie la executare.
4. Da, sigur ca poate. Atat timp cat executarea silita nu a fost suspendata, prin formularea unei cereri de suspendare in cadrul contestatiei la executare sau contestatii , sau contestatii la procesul/verbal de distribuire a sumelor din executare, executorul isi face treaba linistit!
5. Doar daca este foarte bun in executarea silita...altfel....poti pierde banii chiar si cu avocatul alaturi!
Multumesc mult de raspuns
Dar tinand cont ca executarea s-a facut in baza unei decizii judecatoresti a Curtii de Apel din 2007 debitorul o poate contesta?
Poti contesta o decizie penala definitiva?

mii de multumiri
Debitorul tau prin contestatia la executare promovata va putea invoca doar aspecte legate de actele de executare silita incheiate de catre executorul judecatoresc cu nerespectarea dispozitiilor privitoare la executarea silita.
In aceasta faza nu se mai pot invoca imprejurari care vizeaza fondul cauzei (respectiv acea decizie pronuntata de catre instanta Curtii de Apel)si care sunt de natura sa repuna in discutie o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Deci...nu poate contesta acea decizie penala!

Debitorul tau a fost obligat la plata unor despagubiri civile catre partea civila, avand in acest sens un sechestru judiciar (legal) dispus in timpul cercetarii judecatoresti in acel dosar penal ?
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2009
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Din ce am putut citi in actele pe care le-am primit de la executor in timpul licitatiei pot spune ca:
''Se solicita punerea in executare a titlului executoriu la 06.10.2008 In baza deciziei penale din 2007 pronuntata de curtea de apel Bucuresti sectia 1 penala intrucat debitorul refuza sa execute de buna voie obligatia si se solicita executarea acestuia.''

Raspunde aceasta informatie la intrebarea Dumneavoastra sau trbuie sa mai sap?

Multumesc de ajutor

Din actele mentionate mai vad ca:
''cererea creditorului catre exec jud a fost formulata in baza titlului executoriu-decizia penala din 2007 pronuntata de Curtea de apel Bucuresti - sectia 1 penala''
''imobilul este grevat de sechestru asigurator in 2005 instituit, notat in CF la cererea creditorului, de Tribunalul Bucuresti sectia 1 penala''

Ptr ca debitorul a depus contestatie la executare si eu sunt obligat sa depun restul sumei in termen de 30 zile, pot face ceva astfel incat sa aman ''impartirea banilor'' de catre exec jud pana la pronuntarea judecatoriei in privinta contestatiei?

sper ca aceste informatii sa raspunda solicitarii Dumneaavoastra
multumesc de ajutor
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2009
bamsel, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie la pv de distribuire a sumei getuta getuta Imi puteti spune cand se intocmeste procesul verbal de distribuire a sumei rezultate din vanzarea la licitatiei? In data in care se intocmeste pv de ... (vezi toată discuția)
Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)
Licitatie publica madara81 madara81 Care sunt etapele si termenele de contestare in cazul vanzarii la licitatie publica a unui imobil? (vezi toată discuția)