avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

cum se calculeaza comisionul sau taxa pe care o percepe un executor
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 20:53, 20 Februarie 2013
Este vorba despre onorariu si nu este o suma fixa, exista niste limite minime si maxime in care trebuie sa se incadreze. Fiecare executor apreciaza in functie de complexitatea cauzei, natura si/sau cuantumul creantei etc. cuantumul onorariului sau, cu respectarea limitelor legale.
Buna ziua,

Se calculeaza in functie de suma de executat, si e de obicei de 1-5% din suma. La acest onorariu se adauga si cheltuielile de executare, care trebuiesc achitate tot de creditor, in avans.

Succes!

Dana
multumesc dana o sa te amuzi suma este de 49,95 nu ar fi o suma mare daca as platio dar o fac din orgoliu
Buna ziua din nou,

Procentul exprimat anterior era pentru ce se plateste initial. Onorariul final e, din ce stiu eu, de 10% din suma de recuperat, si acest onorariu va fi suportat de debitor.

Sa nu aveti surprize cu cheltuielile de executare, care sunt suportate tot de debitor si pot fi de cateva sute de lei..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 451(2) din ncpc ce înteles are ? asedy asedy ”(2) Instanţa poate, chiar şi din oficiu, să reducă motivat partea din cheltuielile de judecată reprezentând onorariul avocaţilor, atunci când ... (vezi toată discuția)
Cand se incheie executarea silitã? bufa bufa Cind se consideră incheiată executarea silită ?Atunci când se cere Întoarcerea executării silite inseamnă o continuare a acțiunii executării ... (vezi toată discuția)