avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Rol fisc taxe si impozite imobil
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Rol fisc taxe si impozite imobil

In anul 1995 intervine un act de vanzare cumparare intre doi bunici si un nepot.Acesta din urma in necunostinta de cauza nu inregistreaza la Fisc noul rol.Taxele sunt platite la zii in rolul vechi al buniciilor.Pe chitantele de la Fisc apare chiar X - decedat in 1998 .Cum sa procedam acum sa inregistram noul Rol dar sa reusim sa facem COMPENSARE deoarece cei de la Fisc abea asteapta sa dea amenzi si penalitati.Cu amenda nu am de comentat deoarece e normal, dar avand in vedere ca impozitele sunt la zii cum putem cere o COMPENSARE???Exista o forma legala de care ne putem agata?Nepotul a crezut ca dupa moartea ambilor bunici poate sa deschida rol dat fiind ca "1/2 din imobil are rezervat drept de uzufruct viager si care va fii libera la data decesului ultimului dintre rezervatari".
Va multumim anticipat si astepta raspunsul Dvs cu mare interes.:sorry:
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 21:21, 22 Februarie 2013
Procedura de lucru este urmatoarea:

Nepotul trebuie sa declare actul de vanzare cumparare din anul 1995, pt intarziere ia o amenda de 30-50 lei, conform HCL-ului primariei respective, este impus pe ultimii 5 ani, conform legii, deci va avea penalizari.

Bunicul care este in viata, totodata face o cerere de compensare, gaseste formular tip la impozite si taxe, in cerere invoca in baza art. 116-Compensarea, din Legea 571/2003, privind Codul Fiscal. In cerere specifica numele nepotului si cnp-ul acestuia.

Inainte nu se cerea inregistrarea actului pe numele noului proprietar, din cauza existentei acelei clauze viagere, iar dupa multi ani cand sa dat legea, cei in drept nu au anuntat si persoanele in cauza sa declare, in concluzie nu sunteti singura persoana in situatia asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare in legalitate Georgia55 Georgia55 Prin contract de vanzare-cumparare, fiul meu, minor, (actualmente major),prin mine(mama)curator , a cumparat apartamentul bunicilor. In contract se ... (vezi toată discuția)
Inscriere rol fiscal andreea nitescu andreea nitescu Buna ziua, Am o intrebare la care nu am raspuns: Dupa intocmirea actelor de vanzare-cumparare a unui imobil, noul proprietar este obligat sa se inscrie la ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare nedumerita25 nedumerita25 Am inteles ca un act de vanzare-cumparare cu uzufruct, intre un parinte si unul din copii poate fi atacat de catre ceilalti copii, ca mostenitori ... (vezi toată discuția)