Am mare nevoie de un raspuns la urmatoarea situatie: seful meu sa angajeze un agent de vanzari la un punct de lucru in tara si vrea sa incheie cu el un contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 3 luni si cu un salar de 2000 ron. Pe perioada de proba si nu numai, vrea sa ii plateasca salariul astfel:
- daca isi atinge targetul in prima luna isi primeste tot salariul din CIM; daca nu primeste doar 1000 ron de exemplu, iar restul vrea sa ii puna intr-un cont de garantie ( ii zice el) la dispozitia partilor, urmand ca finele perioadei de proba sa faca compensarea raportat la indeplinirea sarcinilor de munca.
Eu vad asta ca fiind o retinere din salar, care potrivit codului muncii este interzisa fara o hotarare judecatoreasca. El zice ca nu este o retinere atata timp cat partile accepta acest lucru prin contractul de munca.
Este legala sau nu o astfel de clauza contractuala in CIM?
Da, se poate stabili o clauza de genul acela dar numai in situatia in care forma de salarizare este in acord ... Salarizarea in acord progresiv presupune stimularea salariatilor pentru realizarea unui numar de produse cat mai mare, acestia fiind platiti mai bine pentru realizari mai bune. Se stabileste salariul progresiv in functie de realizari.
Da, se poate aplica sistemul de salarizare in acord pentru un agent de vanzari ... insa atentie , angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară.
Target de vanzare
aijin
Buna ziua. As dori un model de contract de munca/act aditional pentru agent de vanzari in care sa se mentioneze comisioanele pe care le primeste in cazul in ... (vezi toată discuția)