avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Forma de angajare pentru agenti de vanzari part time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Forma de angajare pentru agenti de vanzari part time

Buna tuturor,
Intrebarea mea ar fi ce modalitate de angajare exista inc azul in care as dori sa angajez cativa agenti de vanzari care sa vanda unele produse, insa munca find efectuata in mod individual de fiecare agent nu pot verifica daca a lucrat efectiv ziua respectiva sau nu a lucrat pe teren. Ce modalitate de angajare exista cu care as fi in legalitate ...si sa nici nu fiu expus la plata salariului pentru o munca care defapt nu a fost prestata de angajat . Pot cumva corela cu un target salariul? si in cazul neindeplinirii acestui target sa fie remunerat angajatul in concordanta cu realizarea sa ? Va multumesc anticipat pt raspunsurii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 5 Iunie 2014
Se poate incheia :
- contract individual de munca cu timp partial
sau
- contract de comision, încheiat în baza Noului Cod Civil, art. 2.043 – 2.053 privind contractul de comision

In cazul contractului individual de munca, angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară.
De asemenea, se pot stabili forme de organizare a muncii si de salarizare, si anume:
- salarizare in regie sau dupa timp
- salarizare in acord direct, in acord global, in acord progresiv
- salarizare pe baza de tarife sau cota procentuala din veniturile realizate
- salarizare prin cote procentuale. In acest caz, plata se va face in functie de vanzari de produse sau de servicii, cu asigurarea salariului minim brut pe tara.
[ link extern ]

deci sa inteleg ca nu exista nici o modalitate prin care sa am siguranta ca eu platesc efectiv doar cat a lucrat angajatul , adica cat a vandut , procentul aferent fara sa trebuiasca sa-i platesc un salariu fix garantat pe care el poate sta linistit acasa fara sa faca vreo vanzare pt mine ?
Asa ceva este posibil numai in cazul contractului de comision.
si acest contract de comision il pot incheia cu persoanele care doresc sa lucreze ca agent de vanzari pt firma mea , fara a mai fi obligat sa le inchei contract de munca si tot odata daca vine itm-ul sa nu aibe de obiectat ca acesti oameni lucreaza pentru firma mea ? Va multumesc mult pentru amabilitatea de a-mi raspunde atat de detaliat
Atata timp cat legea prevede posibilitatea incheierii unor astfel de contracte, nu vad ce obiectiuni ar putea ITM-ul.

Depinde si de cuprinsul acestor contracte. Daca sunt cuprinse mentiuni legate de relatiile de munca, atunci exista posibilitatea ca ITM-ul sa aiba de obiectat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta medicala platita prin comision serbanpanaite serbanpanaite Buna ziua, O societate care are ca domeniu de activitate prestari servicii medicale la domiciliu de tip * ingrijiri medicale la domiciliu, poate angaja ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca si tipuri de acordare a salariului Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate incheia un contract individual de munca cu o firma dar in cazul salariului acesta sa se acorde in functie de veniturile firmei ... (vezi toată discuția)
Retineri din salar pe perioada de proba angela23 angela23 Buna seara, Am mare nevoie de un raspuns la urmatoarea situatie: seful meu sa angajeze un agent de vanzari la un punct de lucru in tara si vrea sa ... (vezi toată discuția)