avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistenta medicala platita prin comision
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistenta medicala platita prin comision

Buna ziua,
O societate care are ca domeniu de activitate prestari servicii medicale la domiciliu de tip * ingrijiri medicale la domiciliu, poate angaja asistente medicale generalista sau cu orice specializare pe un salariu minim de baza cu 1 ora pe zi iar restul remuneratiei sa fie platita comisionar in functie de numarul de pacienti pe care ii are in grija adica pacienti la care presteaza acele servicii la domiciliu?

Cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:32, 15 Mai 2015
Buna seara,
Nu se poate, decat in baza unui CIM. Intreg salariul trebuie platit pe statul de plata, in caz contrar riscati control de la ANAF.
Se pot incheia contr de prest servicii cu asistente medicale care sunt PFA, dar si aici exista acelasi la un control al ANAF.
Conf art 2.043 Cod Civ contractul de comision este mandatul care are ca obiect achiziţionarea sau vânzarea de bunuri ori prestarea de servicii pe seama comitentului şi în numele comisionarului, care acţionează cu titlu profesional, în schimbul unei remuneraţii numită comision.

Eu cred ca se poate avand in vedere ca poate fi aplicata salarizarea prin cote procentuale
In acest caz, plata se va face in functie de vanzari de produse sau de servicii, cu
asigurarea salariului minim brut pe tara.
cota de salarizare procentuala se poate aplica si pentru o asistenta care va fi angajata cu doua ore ? avand salariul de baza pe care aceste doua ore il furnizeaza iar restul sa fie platit conform acestei cote procentuale ?
Salarizarea prin cote procentuale poate fi aplicata oricarui tip de c.i.m. incheiat , indiferent de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial.
Buna ziua,
Salarizarea prin adaugarea unor cote procentuale la salariul de baza implica un CIM si intreaga suma inscrisa in statul de salarii. Se accepta aceasta modalitate de plata.
Insa nu e corecta plata printr-un contr de comision.

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca si tipuri de acordare a salariului Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate incheia un contract individual de munca cu o firma dar in cazul salariului acesta sa se acorde in functie de veniturile firmei ... (vezi toată discuția)
Contract de comision AJV AJV Imi puteti spune va rog,daca se poate incheia un contract de comision intre un SRL si o persoana fizica(nu PFA)? Daca da,ce taxe se platesc? Multumesc de ... (vezi toată discuția)
Colaborare cu persoane fizice neautorizate in baza unui contract de comision? prindeo prindeo Buna ziua, Am deschis recent o firma care se ocupa cu intermedieri, si am nevoie sa colaborez cu persoane fizice pentru a prospecta piata si a-mi gasi ... (vezi toată discuția)