avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz la o societate in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz la o societate in insolventa

Buna seara,
Lucrez la o societate in insolventa. Am de recuperat salarii pentru perioada dinaintea intrarii in insolventa. Pentru perioada de dupa salariile sunt platite la zi. In aceasta situatie pot sa imi dau demisia cu art. 81 alin 8?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 21 Februarie 2013
In temeiul art.81 alin.8 C.mun., salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Asadar, neplata salariilor este un motiv pentru salariat de a demisiona fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia fara preaviz lorelai_w lorelai_w Buna ziua, lucrez la o firma SRL, iar angajatorul nu mi-a platit salarul pe o parte din anul trecut 2010 (5 luni) si pe ultimele 2 luni din anul acesta 2011. ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie lovdreams lovdreams Buna ziua.De mai multi ani lucrez ca montator mobila.De o perioada ( aprox. 1 an ) imi iau salariile doar prin reclamatii ITM sau tribunal.Acum mi-am gasit alt ... (vezi toată discuția)
Posibila demisie razvypitesti razvypitesti Buna seara. Doresc daca este posibil cateva lamuriri cu privire la demise. Vreau ca vineri sa imi depun demisia, dar nu as vrea sa mai stau cele 20 de zile ... (vezi toată discuția)