avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajator in TFA cum obtin ajutorul de deces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajator in TFA cum obtin ajutorul de deces

O ruda a mea a decedat iar firma la care lucra este temporar fara activitate.Mi s-a comunicat sa fac cerere direct la casa de pensii, dar ma gandesc ca adresandu-ma acolo nu mi se va plati ajutorul de 1550 RON ce revine decesului contribuabilului ci mi se va achita suma de 775 RON , suma ce revine ca urmare a decesului unu membru de familie.
Va rog sa ma "luminati" in aceasta problema.
Cu multumiri,

cora_d
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:24, 17 Februarie 2009
Cuantumul ajutorului de deces va fi in 2009 de 1697 de lei, in cazul asiguratului sau pensionarului, si de 849 de lei, in cazul unui membru de familie al asiguratului.
Daca persoana decedata era asigurata sau pensionar atunci vi se va da suma de 1697 lei si nu 849 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor deces tata Doina Elena Doina Elena unui salariat i-a murit tatal. Beneficiaza de un ajutor de la firma, indiferent daca era pensionar sau nu? (vezi toată discuția)
Acordare ajutor deces rin rin Daca un salariat al unei institutuii decedeaza iar mama sa lucreaza in cadrul aceleiasi institutii, conform legii bugetului asigurarilor sociale, mama ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru deces smeagull smeagull Buna ziua, In legea asigurarilor sociale, se prevede ca: 127.Asiguratul sau pensionarul beneficiază de ajutor de deces în cazul decesului unui membru de ... (vezi toată discuția)