avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare proces verbal contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare proces verbal contraventie

Am facut plangere impotriva unui proces verbal de contraventie soldat cu 4 pct amenda si retinere permis pt 30 zile.
Intrebare: la primul termen se judeca pe fond? trebuie sa ma pregatesc pentru intrebari si sa motivez actiunea?
Multumesc.
Radu
Cel mai recent răspuns: raduz , utilizator 13:11, 19 Februarie 2009
Daca procedura de citare a partilor s-a facut legal si nu mai sunt probe de propus este posibil ca la primul termen sa se judece fondul.
Daca apar probe la dosar de care am luat cunostinta in ziua procesului, pot solicita amanare pentru pregatirea contracararii acestora?
Multumesc.
Radu
Daca dumneavoastra considerati ca le puteti contracara aveti dreptul sa solicitati un termen pentru aparare.
As putea vedea un exemplu de hotarare judecatoreasca intr-un dosar care are ca obiect plangere contraventionala pentru contraventie neacordare de prioritate pentru pietoni pe marcajul "trecere pietoni"?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere proces verbal contraventie circulatie michre michre Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: In data de 5.04.2016, am fost oprit in trafic de Ag pol A.C. din cr Hirlau pe motiv ca nu am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere - neacordare prioritate claudio88 claudio88 Bună ziua ! Aseară mi-a fost reținut permisul de conducere pentru 30 de zile plus amendă în valoare de 140 RON pentru neacordare de prioritate la ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala sebistaicu sebistaicu In luna ianuarie 2010, la o trecere de pietoni din Gaesti - Dambovita mi-a fost retinut permisul pentru neacordare prioritate la pietonii aflati pe celalalt ... (vezi toată discuția)