avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

In luna ianuarie 2010, la o trecere de pietoni din Gaesti - Dambovita mi-a fost retinut permisul pentru neacordare prioritate la pietonii aflati pe celalalt sens de mers. Nu am fost filmat si nici nu exista martori.
Am facut plangere contraventionala la Judecatoria Gaesti .La primul termen Politia nu a depus nimic la dosar, iar judecatorul l-a amanat nejustificat . La al doilea termen ( acum cateva zile ) Politia a depus la dosar raportul agentului care spune : " intr-adevar pietonul angajat in traversare era pe celalalt sens de mers insa a fost nevoit sa-si intrerupa traversarea pentru a lasa masina sa treaca ". Altceva nu s-a depus la dosar pentru ca nu exista .
Judecatorul m-a aprobat in pledoaria sustinuta si a anuntat ca ramane in pronuntare ;
In mod absolut socant si cutremurator pentru mine decizia a fost de respingere a plangerii . Bineinteles voi face recurs. Consider ca mi s-a facut o nedreptate ingrozitoare chiar de catre institutia care trebuie sa faca dreptate . Ce ma sfatuiti sa fac pentru ca numai recursul nu ma multumeste ?
Cel mai recent răspuns: Alina Stroila , Avocat 22:12, 29 Martie 2010
Intr-o prima faza puteti sa va canalizati eforturile pentru a va sustine recursul. Nu ati specificat nimic despre felul in care v-ati probat nevinovatia. Procesul verbal de contraventie beneficiaza de o prezumtie relativa de legalitate pe care trebuie sa o rasturnati.
1. daca pietonul se afla pe celalalt sens nu exista raspundere contraventionala;
2. solicitati audierea in calitate de martor a pietonului:
3. in contraventional recursul nu trebuie motivat
Va puteti motiva recursul in raport de motivatia hotararii impotriva contestatiei
Pietonul nu mai poate fi identificat pentru audiere iar Hotararea inca nu mi-a fost comunicata .
Pentru recurs voi angaja un avocat .
Ce altceva imi recomandati ?
asteptati comunicarea hotararii si in functie de motivarea acesteia formulati recurs

nu ati solicitat proba cu martori?

Alte discuții în legătură

Retinere permis neacordare prioritate pieton nitugrigore nitugrigore Azi mia fost retinul permisul pe 30 de zile pt neacordare prioritate pieton.Pietonul care era pe sensul meu de mers mai avea jumatate de metru sa puna ... (vezi toată discuția)
Contestatie ridicare permis si amenda Lulica Lulica Buna ziua In urma cu putin timp am fost oprit de un echipaj de politie la vreo 50 de metri de trecerea de pietoni si mi s-a retinut permisul pe motiv ca nu ... (vezi toată discuția)
Contestare pv rutiera AndiL AndiL Buna ziua, Am primit o amenda pentru neacordare prioritate pietoni la trecere, Ideea este ca, eu, viranda la dreapta, am acordat prioritate pietonului de pe ... (vezi toată discuția)