In luna ianuarie 2010, la o trecere de pietoni din Gaesti - Dambovita mi-a fost retinut permisul pentru neacordare prioritate la pietonii aflati pe celalalt sens de mers. Nu am fost filmat si nici nu exista martori.
Am facut plangere contraventionala la Judecatoria Gaesti .La primul termen Politia nu a depus nimic la dosar, iar judecatorul l-a amanat nejustificat . La al doilea termen ( acum cateva zile ) Politia a depus la dosar raportul agentului care spune : " intr-adevar pietonul angajat in traversare era pe celalalt sens de mers insa a fost nevoit sa-si intrerupa traversarea pentru a lasa masina sa treaca ". Altceva nu s-a depus la dosar pentru ca nu exista .
Judecatorul m-a aprobat in pledoaria sustinuta si a anuntat ca ramane in pronuntare ;
In mod absolut socant si cutremurator pentru mine decizia a fost de respingere a plangerii . Bineinteles voi face recurs. Consider ca mi s-a facut o nedreptate ingrozitoare chiar de catre institutia care trebuie sa faca dreptate . Ce ma sfatuiti sa fac pentru ca numai recursul nu ma multumeste ?
Intr-o prima faza puteti sa va canalizati eforturile pentru a va sustine recursul. Nu ati specificat nimic despre felul in care v-ati probat nevinovatia. Procesul verbal de contraventie beneficiaza de o prezumtie relativa de legalitate pe care trebuie sa o rasturnati.
1. daca pietonul se afla pe celalalt sens nu exista raspundere contraventionala;
2. solicitati audierea in calitate de martor a pietonului:
3. in contraventional recursul nu trebuie motivat
Pietonul nu mai poate fi identificat pentru audiere iar Hotararea inca nu mi-a fost comunicata .
Pentru recurs voi angaja un avocat .
Ce altceva imi recomandati ?
Contestare pv rutiera
AndiL
Buna ziua,
Am primit o amenda pentru neacordare prioritate pietoni la trecere,
Ideea este ca, eu, viranda la dreapta, am acordat prioritate pietonului de pe ... (vezi toată discuția)