avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestare PV rutiera
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

contestare PV rutiera

Buna ziua,
Am primit o amenda pentru neacordare prioritate pietoni la trecere,
Ideea este ca, eu, viranda la dreapta, am acordat prioritate pietonului de pe sensul meu de mers. De pe celalalt sens traversau alti pietoni, dar dupa parerea mea nu calcasera pe sensul meu, asa ca am trecut.
In raspuns la contestatie IJP spune ca @din plasele foto si inregistrarea video depuse la dosarul cauzei reiese in mod clar ca cele retinute de organul constattator reflecta adevarul. "
Totodata ei spun: "intelegem sa ne folosim de urmatoarele mijloace de proba: raportul agentului constatator si copia confirmarii de primire a PV"
Ca raspuns la intampinare eu pot cere consultarea probelor video si foto?
Pentru ca nu sunt convins ca ei au dreptate.
In plus in PV apare semnatura unui martor care nu exista, avand in vedere ca nu eram decat noi la fata locului.
Pot contesta doar pe baza acestui fapt?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:27, 31 August 2015
Dacă probele se află la dosarul cauzei puteți să le studiați la arhivă. Oricum, vor fi studiate și de judecător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda si permis suspendat la trecere pietoni gabytb gabytb Se poate contesta un P.V la trecerea de pietoni cu suspendarea permisului (in timp ce am eu dreptate scrie si in PV). Este prima abatere, iam spus politaiului ... (vezi toată discuția)
Retinere permis necordare prioritate niculaucarmen niculaucarmen a fost incheiat un proces verbal pentru neacordare de prioritate, si s-a retinut permisul de conducere, insa speta este urmatoarea: soferul se afla pe banda 2 ... (vezi toată discuția)
Am vizionat pe suport dvd depus de ijp o presupusa contraventie ... liniuta liniuta Am vizionat pe suport DVD depus de IJP o presupusa contraventie ,neacordare de prioritate pieton .... filmarea este este dupa ce s-a inserat are 2 minute si ... (vezi toată discuția)