In urma cu putin timp am fost oprit de un echipaj de politie la vreo 50 de metri de trecerea de pietoni si mi s-a retinut permisul pe motiv ca nu am acordat proritate pietonilor aflati in traversare. Eu circulam pe prima banda si abia traversasem o intersectie in care am intrat prin acordare de prioritate (deci aveam viteza foarte mica) iar in stanga mea, pe banda 2 si 3 mai erau 2 masini. Pe dreapta, pe trotuar, nu am sesizat niciun pieton care sa aiba intentia de a traversa, iar din stanga nu avea cum sa traverseze deoarece erau celelalte masini. Mi s-a intocmit procesul verbal, am fost amendat si mi s-a rwtiunut permisul. Cu mine in masina se afla un coleg de serviciu care a vazut si el toata scena.
M-am adresat unui avocat si am depus contestatie prin care am cerut si audierea ca martor a colegulului meu, dar politia a depus o intampinare prin care solicita ca martorul sa nu fie audiat si singura "dovada" pe care o prezinta este procesul verbal si multa vorbarie despre cat sunt de profesionisti agentii constatatori.
Avocatul mi-a spus ca este posibil ca instanta sa ne respinga martorul si atunci eu cum pot dovedi ca sunt nevinovat? Va fi cuvantul meu impotriva "profesionistilor". Politia nu ar trebui sa dovedeasca cumva ca intr-adevar am fost sanctionat pentru ceva ce am facut?
Am permis de 15 ani si lucrez ca sofer de 7 ani la aceiasi firma. In toata aceasta perioada nu am avut niciodata permisul retinut si nu am avut decat vreo doua amenzi pentru parcare in loc nepermis (lucru inevitabil in Bucuresti cand lucrezi ca distribuitor de marfa...). Mi-e si frica sa ma gandesc ca pierderea permisului pentru o luna de zile pentru mine inseamna si pierderea serviciului.
Cum ar trebui sa procedez in continuare pentru a putea obtine anularea sanctiunii?
Solicitati ca politia sa prezinte instantei dovezi Sa prezinte politia datele de identificare a martorului ca sa aveti posibilitatea la confruntarea cu martorul Dumneavoastra erati singur in masina?
Ei pot să ceară ce vor. Nu vă faceţi probleme, în instanţă aduceţi toate probele şi martorii pe care-i aveţi. Cereţi de asemenea să depună ei la dosar probe din care să reiese vinovăţia dvs.
Martorii propusi de dvs pot fi audiati, chiar daca adversarul se opune. In fond, dvs trebuie sa dovediti nelegalitatea constatarii din PV si nu politia. Prin urmare, fara grija sa va sustineti solicitarea de audiere a martorului. Muult succes!
Plangere contraventionala
xax
mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordarea de prioritate la pietoni.s-a intamplat asa: am virat stanga la o intersectie la culoarea verde a ... (vezi toată discuția)