avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

buna ziua, am urmatoarea speta: despartire in fapt in 2004 cu care ocazie se incheie un actautentificat prin care se stipuleaza ca la plecarea din locuinta mama impreuna cu cei doi minori a primit cateva bunuri (calculator, mibilier, frigider, aragaz etc )specificandu-se ca aceste bunuri au fost dobandite in timpul casatoriei, acum, la momentul de fata 2013 in instanta, in timpul unui proces de partaj a imobilului, sotul cere evaluarea bunurilor primite de sotie la momentul despartirii in fapt (2004)pentru a fi scazuta aceasta valoare din valoarea expertizata a imobilului .Pana aici nimic deosebit..problema apare acum cand sotia invoca faptul ca acele bunuri primite (in 2004 ) de fapt nu erau dobandite in comun, ele fiid achizitionate de catre societatea unde era unic administrator (sotia) , societate care avea sediul soial la aceeasi adresa ..in sutinerea faptului ca bunurile respective ( computer, frigider, mobilier , aragaz, masina de spalat ) nu au fost dobandite in comun ci de catre societatea unde sotia era unic actionar se poate face dovada cu :jbalanta analitica a mijloacelor fixs, balanta analitica aobiectelor de inventar, situatie cumparari jurnal de cumparari, toate aceste registre contabile sant in concordanta cu balanta contabila si bilanturile contabile.Intrebara este daca dupa atatia ani, nemagasindu-se facturile , instanta poate in mod legal sa ia in considerare numai registrele ,jurnalele de cumparari, jurnalele contabile si balantele analitice si contabile, nemagasindu-se facturile (dupa 10 -12 ani de la achiztionare). Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna.#-o
Cel mai recent răspuns: viorel_georgescu53 , utilizator 16:51, 21 Februarie 2013
documentele care atesta dreptul de proprietate sunt facturile . expertul nu poate lua in considerare bilanturi sau alte documente contabile pentru ca acestea se pot referi la alte calculatoare, imprimante etc.
dar cel mai important lucru este faptul ca pe actul dintre soti s-a specificat ca sunt bunuri comune , iar daca n-am inteles bine si nu este specificat acest lucru , atunci sotia trebuia sa specifice in act ca proprietarul bunurilor luate era o societate comerciala.
multumesc frumos , aceeasi situatie este si pentru sot, care a ramas cu bunuri, nici el nu are documente pentru bunuri pe numele sau , ci pe persoana juridica, tot o firma la care erau ambii asociati...practic , concluzia ar fi ca nu poate face obiectul partajului bunurile mobile , daca nu se poate face dovada cu acte( pe nume de pers fizica ) de provenienta..multumesc frumos inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj bunuri pfa dinumarcel dinumarcel Buna ziua Va supun spre discutie urmatoarea situatie. Am divortat de comun accord, dupa care ea locuieste la apartament unde avem amandoi domiciliul iar eu ... (vezi toată discuția)
Partaj MISAMIHAI MISAMIHAI Buna ziua,incep a va spune ca am terminat cu procesul de divort si acum va rog sa imi spuneti si mie daca am vreo sansa daca intentez si eu un proces pt ... (vezi toată discuția)
Raport expertiza tehnica judiciara-bunuri lipsa ContSters111188 ContSters111188 buna ziua, sunt la primul raport de expertiza tehnica judiciara, avand ca obiectiv: [i]identificarea si evaluarea bunurilor mobile,[/i] intr-un dosar de ... (vezi toată discuția)