avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunurile comune in timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunurile comune in timpul divortului

Buna ziua,

Sunt in divort cu sotul si din pacate tot ce am avut bunuri comune au ramas la el in casa in care am locuit impreuna.
Eu nu am plecat decat cu imbracamintea.
Exista vreo posibilitate legala de a i se interzice a se folosi de bunurile comune pe perioada divortului (masina....) pana la partaj?

Multumesc pentru raspunsuri!

Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 17:49, 1 Martie 2013
Prin actiunea de divort trebuia sa cereti atribuirea provizorie a locuintei pana la partaj. Daca nu ati solicitat acest lucru, faceti in acest sens o precizare la actiune pe care sa o depuneti la termenul de judecata. In paralel, puteti cere pe cale de ordonanta presedentiala si evacuarea sotului.
nu pot sa am pretentii asupra locuintei pentru ca este a lui. Bunurile comune sunt: masina; electronicele si electrocasnicele din casa, mobilier....
El chiar se poate folosi de toate aceste bunuri dupa bunul lui plac?
Nu exista nici o posibilitate de a putea sa iau si eu masina sau...sa nu o mai poata folosi nici el pana se clarifica situatia?
In momentul de fata nu exista un partaj de folosinta. Pana la finalizarea procesului de partaj el poate folosi acele bunuri comune, urmand ca dvs sa formulati eventual despagubiri.
Nu vad nicio posibilitate conform careia sa luati si dvs. masina prin justitie.
Doar daca va veti intelege veti putea rezolva aceasta situatie neplacuta.
Problema este ca daca el o foloseste si o furati riscati sa fiti condamnata pentru furt.

Poate ca ar trebui gasita o modalitate pentru blocarea rotilor si asa nu o va mai folosi nimeni insa aceasta este doar o idee care trebuie folosita in mod inteligent si legal... evident.
Daca ati reusi asa ceva sunt de parere ca veti reusi sa va intelegeti mai rapid decat in alte conditii...in care el va folosi masina si dvs. ati regreta acest lucru...
Cine folosea masina in timpul casatoriei? Cu ce va ajuta daca n-o foloseste nimeni?

Alte discuții în legătură

Partaj mirunica89 mirunica89 In 2013 s-a finalizat divortul, cererea de divort a fost inaintata in 2011. Cat dureaza un astfel de proces?cat de costisitor este procesul si cat ar costa un ... (vezi toată discuția)
Despartire in fapt badila steluta badila steluta daca o familie se desparte in fapt pina la partajare fiecare poate uza de bunul celuilalt . de exemlu sotul imi poate opri o masina care este propietatea ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inainte de casatorie si vandute in timpul casatoriei = securizare sume dobandite? alla1975 alla1975 Buna ziua, vorbim despre sot si sotie. Sotia detine in proprietate exclusiva un bun imobil dobandit prin cumparare, necăsătorita fiind. Situatia familiala ... (vezi toată discuția)