avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunurile comune in timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunurile comune in timpul divortului

Buna ziua,

Sunt in divort cu sotul si din pacate tot ce am avut bunuri comune au ramas la el in casa in care am locuit impreuna.
Eu nu am plecat decat cu imbracamintea.
Exista vreo posibilitate legala de a i se interzice a se folosi de bunurile comune pe perioada divortului (masina....) pana la partaj?

Multumesc pentru raspunsuri!

Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 17:49, 1 Martie 2013
Daca masina (bun comun) este folosita de catre sot in interes de serviciu de exemplu, atunci sotia nu are nici o sansa.
Nu vad sa conteze in ce interes o folosea, dar ma intereseaza cine o folosea si care e interesul de a bloca folosirea bunului.
Conteaza, pentru ca, incalcarea unui drept prin exercitarea altui drept se numeste abuz de drept !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj mirunica89 mirunica89 In 2013 s-a finalizat divortul, cererea de divort a fost inaintata in 2011. Cat dureaza un astfel de proces?cat de costisitor este procesul si cat ar costa un ... (vezi toată discuția)
Despartire in fapt badila steluta badila steluta daca o familie se desparte in fapt pina la partajare fiecare poate uza de bunul celuilalt . de exemlu sotul imi poate opri o masina care este propietatea ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inainte de casatorie si vandute in timpul casatoriei = securizare sume dobandite? alla1975 alla1975 Buna ziua, vorbim despre sot si sotie. Sotia detine in proprietate exclusiva un bun imobil dobandit prin cumparare, necăsătorita fiind. Situatia familiala ... (vezi toată discuția)