In luna octombrie 2010 am fost condamnat la 8 luni cu suspendare,cu o perioada de incercare de 2 ani pt refuz de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.In luna martie 2011,am fost depistat in trafic in stare de ebrietate,intocmindumi-se dosar penal pt conducere in stare de ebrietate si fara permis.Permisul de conducere este inca in posesia mea intrucat Organul emitent nu mi-a comunicat sa predau permisul de conducere si nici nu mi-a trimis nici o adresa oficiala prin care sa ma instiinteze ca acesta ar fi anulat si nici prin care sa mi se comunice ca trebuie sa-l predau in vederea anularii.. In perioada anterioara faptei,am suferit de depresie,fiind internat intr-un spital de psihiatrie si administrandumi-se medicamente care nu permiteau consumul de bauturi alcoolice.Pot invoca aceste motive in Instanta,prezentand totodata si documente in acest sens?
Mai pot beneficia de inca o suspendare fata de cele aratate,sau in concluzie...care ar fi sansele de a scapa de o condamnare cu executare ?
Va multumesc anticipat!
Puteţi invoca acel tratament, însă la ce v-ar folosi, câtă vreme nu aţi respectat recomandarea medicală şi aţi consumat băuturi, fiind depistat în trafic sub influenţa băuturilor alcoolice?
Legea este foarte clară cu privire la infracţiunile comise cu intenţie în cursul termenului de încercare: revocarea beneficiului suspendării condiţionate şi executarea în întregime a pedepsei .Noua pedeapsă pe care o veţi primi nu se va contopi cu prima pedeapsă.
Inteleg perfect punctul dumneavoastra de vedere,dar medicamentele pe care le luam ridicau alcoolemia,eu nu am suflat in etilotest ci mi s-au ridicat probe biologice.Pot macar obtine anularea,amanarea pedepsei pe motive medicale ??(mentionez faptul ca si dupa savarsirea faptei am fost internat cca 1 luna intr-un spital de Psihiatrie si ma aflu si acum sub tratament)Pot scapa macar de un cap de acuzare pe baza faptului ca organul emitent al permisului de conducere nu mi-a comunicat in nici un fel anularea permisului de conducere si nici faptul ca trebuia sa-l predau in vederea anularii.In consecinta in momentul savarsirii faptei...aveam permis de conducere.
Va multumesc !
Politia nu comunica nimic in vederea anularii permisului,dupa terminarea procesului trebuia sa mergeti la politie cu hotararea judecatoreasca definitiva pentru anularea permisului.Legea spune ca in urma unei condamnari permisul se anuleaza,in timpul cercetarilor nu aveati dreptul sa conduceti.Daca condamnarea a fost in octombrie 2010,aveati dreptul sa dati examen pentru redobandirea permisului in octombrie 2011.
Buna ziua
Octavian/2012
Buna ziua,am fost condamnat si ramas definitiv,in anul 2011,la pedeapsa de 3 ani cu suspendare pentru infractiunea de fals de moneda.In 2012 am fost depistat ... (vezi toată discuția)