avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte necesare pt.separare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte necesare pt.separare apartament

buna, as avea si eu o intrebare referitor la separarea unui apartament.
Apartamentul are 4 cam, 2 bai,bucatarie,hol.M-am gandit sa separam ap.in 2camere, 1 buc si 1baie,respectiv 2 cam,o baie.
Vreau sa va intreb daca as putea face intrare separata din casa scarii pt celalalt ap.
Apartamentul este situat la et.2 si pe casa scarii nu s mai realizat astfel de modificari.
Unde ar trebui sa ma duc si de ce acte am nevoie.
Multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: bogdaniulia , utilizator 14:00, 17 Aprilie 2013
Biroul de urbansim al primariei localitatii unde este situat imobilul va poate oferi aceste informatii. de acolo se si obtine autorizatia de constructie
Apartamentul trebuie sa indeplineasca niste cerinte,ex: mp..., 1-2 baie .. ,pentru a primii autorizatia de constr.?
am auzit mai multe pareri referitor la mp.precizez ca ap.are in jur de 80mp.multumesc
important , cate etaje are blocul , se ia in calcul greutatea blocului...adica restul etajelor de mai sus , vor apasa cu mai multa putere pe cele de jos (apartamentul tau cu structura de rezistenta slabita dupa modificare) , aprobare de la vecini , de la proprietarul de drept al imobilului (asociatia) , aviz de la primarie , plus multe alte hartii.....iscir...si asa mai departe ! posibil sa nu-ti aprobe , dar , daca o faci pe propria raspundere...iese nasol !!!
apartamentul este situat la etajul 2 din 4.
intr-un bloc vecin ,cu ap.identic ca cel al nostru o parte din locatari si-au separat ap.de 4 camere in 2 si cica platesc la primarie tot pt 4 camere pt ca amandoua au ramas pe acelasi nume.
precizez ca ap.este al parintilor mei si vreau sa separ pt a-mi face un ap.si mie de 2 cam.dureaza mult aprobarea...:(?multumesc, anticipat.
daca este bloc doar cu 4 etaje , este mai usor de a obtine o autorizatie ....asta depinde si de vechimea contructiei...cat despre impozit veti plati dupa modificare tot pentru aceeasi suprafata! va trebuie o firma specializata pentru acest gen de constructii....si multa rabdare ....in rest bafta si spor la treaba !!!!

Alte discuții în legătură

Legea 50/1991 cristina ioana cristina ioana Am in proprietate un apartament cu 3 camere la etajul 4 intr-un bloc cu 4 etaje. Aerisirea baii se face printu-un geam care da in balcon ,as vrea sa fac o ... (vezi toată discuția)
Terasa blocului bozzont bozzont In ce conditii se poate cumpara terasa blocului de catre vecinii care locuiesc la ultimul etaj. Cei de la ultimul etaj au construit in mod abuziv acoperis tip ... (vezi toată discuția)
Teava gaz Robinho81 Robinho81 Buna ziua. Nu stiu daca este locul potrivit unde ma pot adresa . Teava de gaz de 2 toli care alimenteaza tot blocul intra prin apartamentul meu ( la parter ) ... (vezi toată discuția)