avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu notarul!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu notarul!!!

Buna ziua!
Spuneti-mi va rog cum pot rezolva o asemenea problema:
am fost la notar sa-mi fac succesiunea dupa parintii mei(tatal meu decedat in 1998, iar mama in august 2008). In certificatul de deces al tatalui este scrisa aceeasi strada iar numarul 17, la mama este 17 G(unde de fapt si locuim), iar in Certificatul fiscal este 17C, de altfel si in cartea mea de identitate la fel 17 C(deoarece dupa divort am revenit la casa parinteasca si in baza certif. fiscal mi-a facut actul de identitate). Acum cei de la Biroul notarial nu-mi accepta dosarul pt aceasta neconcordanta de adrese. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gabriella_blaga , utilizator 08:51, 24 Februarie 2009
Sigur, domiciliul este un element de identificare, dar nu trebuie absolutizat şi nici împins la absurd. Legăturile de rudenie şi starea de căsătorie nu se dovedesc prin domiciliu, ci prin actele de stare civilă.

Fiţi mai vehementă.
Ca sa nu mai va loviti de acesta problema, puteti sa dezbateti succesiunea si prin instanta de judecata.In plus e si mult mai ieftin
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2009
Marius Filip, Avocat
Multumesc pentru raspuns, ei mi-au spus sa merg la Primarie si sa cer modificarea certif de deces al tatalui meu in 17G si poate asa se va accepta de catre Barou sau cam asa ceva mi-au spus. Sper in bine, daca de acum incep cu problemele ce ma voi face cand voi incepe sa-mi fac documente pe casa)acum am doar chitanta de mana si o amenda in baza careia s-a luat ROL. Numai bine!
Nu ma costa mult deoarece nu am act de vanzare cumparare pt casa si teren, am doar chitanta de mana. La notariat imi fac succesiune fara bunuri valorice, sau cam asa ceva. Numai bine!
uteti promova o actiune in instanta pentru perfecatrea vanzarii din chitanta de mana , solicitand instantei pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare cumparare in temeiul art. 1073-1077 , chemand in judecata pe vanzatorii imobilului .Ulteriro deschideti procedura succesorala la notariat .Nu stiu ce importanta au adresele de domiciliu ale defunctilor ata timp cat dvs. nu solicitati decat certificat de constatare a calitatii de mostenitor . Eu cel putin asa inteleg ca ati solicitat notarului .

Alte discuții în legătură

Alta chitanta de mana gabriella_blaga gabriella_blaga Buna seara! As dori si eu un raspuns, daca se poate, la problema mea: sunt singurul mostenitor al parintilor decedati(tatal meu a murit acum 10 ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Mostenire 2010 virgilmarian virgilmarian -Am urmatoarea situatie : acte -teren agricol extravilan : titlu de proprietate pe parinti ... (vezi toată discuția)
Succesiune madalinbm madalinbm Buna ziua. Care este calea de a incepe dezbaterea unei succesiuni daca asupra terenului si casei, care reprezinta partea ce se mosteneste, nu exista decat o ... (vezi toată discuția)