Buna ziua,va retin atentia cu o intrebare
Va rog in primavara trecuta nepotul meu a avut un accident cu avarierea unei masina
Masina era inchiriata de seful lui dela o persoana sa zicem x
acel x inchiriase masina inainte unei persoane y care platea asigurarea si ratele
acel x renuntase la munca dar era in continuare in acte k plateste asigurarea masinii
cine tre sa plateasca reparatiile catre firma de asigurare?
mentionez k nepotului meu i a venit o hartie sa plateasca el catre firma de asigurari dar,pe respectiva hartie era trecut k titular de asigurare persoana x
cine deci?persoana y care avea masina si care o inchiria?
persoana x care era inca titular de asigurare?
sau copilul meu care conducea?
sau seful lui care inchiriase masina de la y?
ASTEPT RASPUNS
MULTUMESC O ZI BUNA TUTUROR
A se verifica toate contractele de inchiriere; a se verifica valabilitatea documentelor de asigurare; a se verifrica conditiile in care s-a petrecut accidentul rutier si daca ultimul cond. auto care a produs accidentul avea carnet valabil pt. Germania, Carte Verde valabila, Asigurare CASCO valabila in strainatate ( pt masina care a condus-o),nu era baut si/sau nu se afla in timpul savarsirii altor infractiuni retinute ca atare in statul unde s-a produs accidentul. Dupa ce clarificati toate aceste aspecte, cu siguranta veti lamuri cazul.
In orice caz, in toate legislatiile, cel care a provocat accidentul si pagubele, este tinut direct raspunzator pentru pagubele produse. Desigur, o asigurare l-ar fi absolvit de raspundere, dar aceste nedumeriri ar fi trebuit sa le aiba inainte de a se urca la volan si nu dupa, intrucat in astfel de cazuri, primeaza raspunderea proprie. Daca nu exista un raport de munca, o colaborare intre societati, etc., in care sa se prevada exact cine, cum, cand plateste asigurarile pentru acel vehicul, nu prea vad cum sa dati vina pe altii si ei sa fie obligati la plata sumelor platite de asigurator.
Repet, e bine sa verificati intreaga serie de contracte incheiate pt. acel vehicul si mai apoi sa vedeti ce se poate face.
depinde foarte mult de societatea de asigurare care raspunde de acea polita (daca exista) !
1- daca CASCO este platit intergal de la inceput , este ok , deci nu in rate . RCA=zero...
2- societate de asigurari , trebuie sa fie recunoascuta pe teritoriul statului German , alfel nu se poate face nimic
3- cartea verde a masinii in cauza , de ce nu a intrat in vigoare....aici ari fi existat o portita...
4- daca "POLIZËI"-ul asa a constatat ca nepotul a provocat accidentul , este bun de plata !
vorbesc in cunostiinta de cauza , administrez cateva zeci de camioane (o parte din ele sunt in leasing , deci sub contract) la societatea de transport unde lucrez , si am avut "n" evenimente de genul acesta , dealungul timpului... in multe cazuri societatea noastra , a platit daunele , tocmai datorita politei CASCO , si a cartii verzi , pe care mentionez , asigurarea CASCO o plateam in rate....nu conteaza natura contractului de inchiriere si cine este proprietar de drept al masinii , importante sunt asigurarile !
buna ziua va multumesc ptr rasp
este vorba de o societate de asigurari germana incepe cu A...
ORICUM PROPRIETARUL ESTE GERMAN
dar va intreb este corect sa plateasca el daca oricum asigurarea era platita de alta persoana?
era vorba de transport medicamente domeniu in care se percep vreo 3 tipuri de asigurari
mukltumesc
cu respect o zi buna sa aveti
va multumesc f mult stiu k nu poate fi absolvit de acea vina.
o zi buna sa aveti
multumesc ptr promtitudinea raspunsului.
cu respect alexandra banu
Despagubire
Ionut_Gabriel
Buna seara! Masina Y a intrat in spatele masinii X astfel incat i-a provocat dauna totala. Societatea de asigurari a masinii Y va despagubi soferul masinii ... (vezi toată discuția)