Buna ziua,va retin atentia cu o intrebare
Va rog in primavara trecuta nepotul meu a avut un accident cu avarierea unei masina
Masina era inchiriata de seful lui dela o persoana sa zicem x
acel x inchiriase masina inainte unei persoane y care platea asigurarea si ratele
acel x renuntase la munca dar era in continuare in acte k plateste asigurarea masinii
cine tre sa plateasca reparatiile catre firma de asigurare?
mentionez k nepotului meu i a venit o hartie sa plateasca el catre firma de asigurari dar,pe respectiva hartie era trecut k titular de asigurare persoana x
cine deci?persoana y care avea masina si care o inchiria?
persoana x care era inca titular de asigurare?
sau copilul meu care conducea?
sau seful lui care inchiriase masina de la y?
ASTEPT RASPUNS
MULTUMESC O ZI BUNA TUTUROR
avarierea masinii , nu are treaba cu avarierea marfii , sunt in viguare 2 tipuri de asigurari total diferite , daca imi spuneati inainte ca este vorba de transport de medicamente , iti raspundeam de atunci !
CASCO , daca este platita in rate , nu are nici o valoare , trebuie platita integral.
asigurarea de marfa de tip CMR , va intra in vigoare dupa constatarea agentului asigurator , va verifica daunele provocate marfii prin accident , si va evalua pagubele , apoi va cere informatii la "polizei" , cine este de vina !
daca coducatorul auto a fost de vina , cade si aceasta optiune cu asigurarea de marfa CMR , si va ramane sa platesca diferenta de marfa deteriorata...
depinde ce clauze sunt trecute in contractul politei CMR ....
chiar daca sunt 3 tipuri de asigurari de marfa , nu inseamna ca ai o portita din 3 ...ori le pui in vigoare pe toate , ori nici una , mai pe scurt o asigurare nu le tine pe celelalte 2 in picioare!
Despagubire
Ionut_Gabriel
Buna seara! Masina Y a intrat in spatele masinii X astfel incat i-a provocat dauna totala. Societatea de asigurari a masinii Y va despagubi soferul masinii ... (vezi toată discuția)