avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident in Germania avariere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident in Germania avariere auto

Buna ziua,va retin atentia cu o intrebare
Va rog in primavara trecuta nepotul meu a avut un accident cu avarierea unei masina
Masina era inchiriata de seful lui dela o persoana sa zicem x
acel x inchiriase masina inainte unei persoane y care platea asigurarea si ratele
acel x renuntase la munca dar era in continuare in acte k plateste asigurarea masinii
cine tre sa plateasca reparatiile catre firma de asigurare?
mentionez k nepotului meu i a venit o hartie sa plateasca el catre firma de asigurari dar,pe respectiva hartie era trecut k titular de asigurare persoana x
cine deci?persoana y care avea masina si care o inchiria?
persoana x care era inca titular de asigurare?
sau copilul meu care conducea?
sau seful lui care inchiriase masina de la y?
ASTEPT RASPUNS
MULTUMESC O ZI BUNA TUTUROR
avarierea masinii , nu are treaba cu avarierea marfii , sunt in viguare 2 tipuri de asigurari total diferite , daca imi spuneati inainte ca este vorba de transport de medicamente , iti raspundeam de atunci !

CASCO , daca este platita in rate , nu are nici o valoare , trebuie platita integral.
asigurarea de marfa de tip CMR , va intra in vigoare dupa constatarea agentului asigurator , va verifica daunele provocate marfii prin accident , si va evalua pagubele , apoi va cere informatii la "polizei" , cine este de vina !
daca coducatorul auto a fost de vina , cade si aceasta optiune cu asigurarea de marfa CMR , si va ramane sa platesca diferenta de marfa deteriorata...
depinde ce clauze sunt trecute in contractul politei CMR ....
chiar daca sunt 3 tipuri de asigurari de marfa , nu inseamna ca ai o portita din 3 ...ori le pui in vigoare pe toate , ori nici una , mai pe scurt o asigurare nu le tine pe celelalte 2 in picioare!
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna seara! Masina Y a intrat in spatele masinii X astfel incat i-a provocat dauna totala. Societatea de asigurari a masinii Y va despagubi soferul masinii ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul refuza plata daunelor desi am casco tedy72 tedy72 Buna. Lucrez intr-o multinationala si in febr.2014 am facut un accident (fara victime) cu alta masina din compania noastra. Masina din fata a oprit brusc pe ... (vezi toată discuția)
Transport marfa international ue (uk) Raoul_mw Raoul_mw Buna ziua. O scurta intrebare as dori sa va adresez: ce documente sunt necesare pentru a transporta (legal) diverse produse in UK? Nu ma refer la cele ... (vezi toată discuția)