avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda tulburarea linistii locatarilor din bloc
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda tulburarea linistii locatarilor din bloc

Buna ziua ! Am si eu o problema :
Pe 02.02.2013 prietenii mei au fost la un meci de handbal sa sustina echipa favorita , eu am ajuns mai tarziu cand se terminase meciul si ne-am dus la ziua unei fete sa ne dea de baut intr-un parculet pe la ora 18:00 am plecat cu totii spre casa la vreo 100 m apar 2 masini de politie si ne iau datele fiecarui in parte ( ei spunand doar pentru controlul de rutina ) ajungem cu totii acasa . Pe 14.02 unul din prietenii mei primeste o amenda de 200 lei pentru tulburarea linistii publice iar altul avertisment , la randul meu primesc si eu pe 19.02 de 400 lei ( el este major , eu minor )
[IMG][ link extern ] ]
In ea scrie : aflandu-se pe str prunaru nr 8 impreuna cu mai multi prieteni a deranjat linistea locatarilor din bloc prin probagarea de strigate si larma reprezentand scandari pentru sustinerea echipei de handbal .... !
Faptele comise sunt prevazute de articolul : 3 pct 25" din 61/91R
La martori scrie : locuitorii din bloc refuza calitatea de martor .
Contravenientul poate face plangere impotriva procesului verbal de constatare in 15 zile de la comunicarea procesului verbal.
Acesta se depune la unitatea de unde face parte agentul constatator !
iar la plata in 48 de ore e trasa linie
Tin sa anunt ca nu am semnat !

Au voie sa dea unuia amenda 200 si celoralti 400 si avertisment ?
Ce trebuie sa fac ca sa fac contestatie si ma costa ceva ?
Am sanse sa castig contestatia daca nu sunt martori si era ora 18.00 ?
Cel mai recent răspuns: firsim , utilizator 15:57, 21 Februarie 2013
Agentul constatator apreciaza gradul de vinovatie si in functie de acesta stabileste valoarea amenzii,respectand bineinteles prevederile legii 61/1991R.Amenzile aplicate in baza legii 61/1991R,se achita integral.Cuantumul amenzilor acordate minorilor trebuie sa reprezinte jumatate din minim.Plangere se depune in termen de 15 zile calendaristice de la data luarii la cunostiinta la judecatoria in raza careia s-a produs fapta.Puteti folosi ca martori pe prietenii dvs.
Daca apreciati ca fapta constatata in sarcina dvs nu releva realitatea dupa cum s-au succedat evenimentele aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala,in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata contraventia
In cuprinsul plangerii puteti solicita proba cu martori,sens in care urmeaza sa mentionati numele si adresa acestora cu solicitarea de audiere
Noi nu facusem nimic . Nu am tipat doar am baut cateva beri si o luam spre casa . Dar era trecut de ora 17. Intre orele 17-22 parca numai era ora de liniste .
Tin sa anunt ca nu am nici un antecedent !
Iar din 20 de insi cati eram decat noua ne-a dat amenda si baiatului acela avertisment ! Nu m-am luat in gura cu ei nimic ...
Procesul verbal de contraventie nu poate fi anulat decat in instanta.Acolo trebuie sa dovediti ca nu sunteti vinovat de faptele pentru care ati fost amendat, nu pe forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca imi platesc amenda? Darkxx91 Darkxx91 Buna ziua , astazi m-am trezit cu un proces verbal la usa. Acu o saptamana am fost prin de politie pe motiv ca \\"A provocat scandal pe Soseaua xxx, in fata ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal incheiat in baza legii nr. 61/1991 danutp danutp amendarea cu 200 ron pt. art.2 pct1 L61\91 rep. subsemnatul ma aflam pe deal la un teren proprietatea mea care este ingradit cu gard 38arii ,in vecinatate era ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala iiionuttt iiionuttt Intr-o seara, stateam la o vorba in masina unui prieten, care era parcata in parcarea din cartier. Dupa cam 20 min au venit 2 agenti si 3 jandarmi, au bocanit ... (vezi toată discuția)