avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Model cerere insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Model cerere insolventa

Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine un model pentru o cerere de insolventa. Sunt o persoana fizica, care a cumparat un pachet turistic de la o agentie de turism. Respectiva agentie era asigurata pentru risc de faliment si insolventa. Cei de la agentia de asigurari mi-au spus ca pot sa imi recuperez banii de la ei doar daca primesc documentele de insolventa. Nu se mai poate lua lagatura cu nimeni de la agentia de turis, am inchis unde aveau sediu si probabil nu mai sunt in tara. Din cate am inteles eu pot sa fac o cerere de insolventa pentru firma respectiva, iar daca tribunalul aproba cererea si trimit documentele la firma de asigurari pot sa-mi recuperez banii. Ma puteti ajuta cu un model de cerere si sa-mi explicati care sunt etapele care trebuiesc parcurse ?
Cel mai recent răspuns: gabi2k , utilizator 04:01, 23 Februarie 2013
gabi2k a scris:

A fost ca greu de depistat...Agentia respectiva avea polita de asigurare pentru insolventa si faliment valabila, avea liceenta de functionare aprobata de ministerul turismului si mai avea si 3 site-uri. Deci ...nimic nu dadea de banuit.


asigurarea de risc nu are treaba cu asigurarile lor...ei isi apara pielea lor...asigurarea de risc este pentru "pielea" dumnevoastra !!! licente orice firma poate sa scoata daca este acreditata si pare a fi in regula, site-uri sunt gramada si frumos colorate ...

ideea era pentru viitor sa stiti ce aveti de facut , acum , nu stiu , ma interesez pe la prietenii mei care au o astfel de agentie , ce se poate face , adica sub ce forma se mai poate recupera ceva din prejudiciul dumnevoastra , ca de bani sa vii inapoieze....nu are rost sa mai vorbim !!!
Multumesc frumos marisescudan. Orice ajutor si sfat imi sunt de mare folosesc. Astept orice sugestie
gabi2k a scris:

Multumesc frumos marisescudan. Orice ajutor si sfat imi sunt de mare folosesc. Astept orice sugestie



cu placere !


am sunat la prietenii mei , cei cu agentia de turism , si mi-au promis ca se intereseaza pentru un raspuns sigur.

de regula , aceste firme cand decad ....se duc la vale ...si greu se mai recupereaza de la ei ceva .
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
ContSters185493, utilizator
mediere a scris:


12. valoare prag reprezinta cuantumul minim al creantei, pentru a putea fi introdusa cererea creditorului. Acesta este de 10.000 lei, iar pentru salariati, de 6 salarii medii pe economie;

Cu alte cuvinte puteti inainta aceasta cerere doar daca valoarea creantei e mai mare de 10.000 lei. In caz contrar nu puteti cere insolventa
Gasiti toate detaiile in legea 85 din 2006.


@mediere: conform art. 3 pct. 12 din legea nr. 85 / 2006 "12. valoarea-prag reprezintă cuantumul minim al creanței, pentru a putea fi introdusă cererea creditorului. Acesta este de 45.000 lei ...." - sursa [ link extern ]

@gabi2k nu puteti cere deschiderea procedurii insolventei pentru o creanta a carei valoare este de 7.200 lei, o astfel de cerere ar fi respinsa de instanta ca fiind inadmisibila deoarece nu se respecta dispozitiile legale pe care le-am precizat anterior cu privire la valoarea prag. Incercati recuperarea creantei prin intermediul unei actiuni in instanta. Prin intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila s-a introdus o procedura noua cu privire la cererile cu valoare redusa si care se aplica creantelor care nu depasesc suma de 10.000 lei. Este prevazuta la art. 1025 si urmatoarele Cod procedura civila si este considerata a fi o forma de recuperare accelerata a creantei - cel putin acesta este scopul reglementarii ei.
la fel cum am spus si eu in postarile anterioare....numai ca persoanele fizice au sanse mici sa recupereze ceva . nu au posibilitatea de a mai lua ceva din prejudicu deoarece nu au o asigurare de risc garantata de societatea care a incasat banii pentru acea excursie....


in general , firmele de intermediere , fac afaceri cu banii clientilor , iar acestia , cand termina clientii , adica nu mai au vad , se blocheaza...si banii vor inceta sa mai apara....deci.....se duc la vale....si restantele se vor acumula , si puterea finaciara a societatii a fi egala cu zero....deci , insolventa nu este o garantie ca pagubitii vor recupera ceva !!!

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru inscriere la masa credala nico_mirea nico_mirea O societate comerciala cere deschiderea procedurii de insolventa fata de un debitor la data de 28.04.2010. Intra, la randul ei in insolventa, in procedura ... (vezi toată discuția)
Cerere faliment fara pragul sumei ContSters69460 ContSters69460 buna ziua, am auzit pe un post de televiziune o dezbatere despre faptul ca se poate cere falimentul unei societati, fara a mai fi necesar stabilirea pragului ... (vezi toată discuția)
Legea insolvabilitatii! denissecom denissecom Buna seara, Sper ca cineva sa-mi poata da si mie niste raspunsuri la intrebarile mele! Stie cineva cum functioneaza legea sau hotararea Insolvabilitatii unei ... (vezi toată discuția)