avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poligraf obligatoriu la angajare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poligraf obligatoriu la angajare?

buna ziua. lucrez de aproape 2 ani la o firma de material de constructii. la angajare am fost nevoita sa dau poligraf (era conditie obligatorie pentru angajare) pe care l-am trecut si iata-ma acum in fata celui de-al doilea poligraf, pe care trebuie sa-l sustin saptamana asta. este corect acest comportament din partea patronului?plus ca am inteles de la colegii care l-au dat pe cel de-al doilea ca sunt si intrebari legate de intretinerea raporturilor sexuale cu colegii sau la munca.are voie sa ma intrebe asa ceva?va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 15:12, 21 Februarie 2009
Este prima data cand aud de o asemenea conditie la angajare sau in timpul desfasurarii raporturilor de munca: poligraf. Eu cred ca este un abuz al angajatorului. Solicitati sa va prezinte temeiul legal in care se solicita asemenea testare.
Astept sa vad si parera colegilor de pe acest site.
Nu exista nicio prevedere legala, in acest sens.Este un procedeu abuziv din partea angajatorului.
daca refuz sa il fac zice ca mi-e frica si inseamna ca il fur si e posibil sa-mi pierd job-ul, ma gandeam sa-l fac si dupa ce imi voi da demisia de la el (ca mult nu-i mai pot suporta mizeriile) sa-l actionez in instanta pentru abuz.ce ma sfatuiti?
Se pare ca exista totusi o practica, in acest sens, a unor angajatori care doresc ca angajatii lor sa fie testati pentru a le depista sinceritatea. Trebuie sa fie clar, angajatorii nu pot forta pe nimeni sa se spuna testului poligraf.
Il puteti actiona in instanta pe angajator, dar trebuie sa dovediti ca v-a cauzat un prejudiciu.
nu stiu la ce prejudiciu sa ma gandesc poate moral....ce pasi ar trebui sa urmez?faza e ca patronul meu e sus pus si ar relatii peste tot si m-as cam lupta cu morile de vant....asta e romania fir-ar sa fie!

Alte discuții în legătură

Testul poligraf impus de angajator . NicolaeD13 NicolaeD13 Acum o luna si jumatate , patronul, fiind convins ca unul din angajati il minte cu privire la comportamentul lui fata de un alt coleg (a fost implicata ... (vezi toată discuția)
Curiozitate Daniela Vorovenci Daniela Vorovenci Ce parere aveti despre angajatorii care apeleaza la intimidarea angajatilor?.... (vezi toată discuția)
Testul poligraf deliandiana deliandiana Buna ziua. Lucrez la un amanet iar seful tocmai ne-a anuntat ca va trebui sa facem testul poligraf. In cazul in care refuzam acest lucru,ni se va desface ... (vezi toată discuția)