Acum o luna si jumatate , patronul, fiind convins ca unul din angajati il minte cu privire la comportamentul lui fata de un alt coleg (a fost implicata violenta verbala), l-a trimis pe acesta la un test poligraf in urma caruia s-a aratat ca da, s-a folosit violenta verbala , drept urmare colegul in cauza a fost pus sa isi semneze demisia.
Dupa acest incident patronul a hotarat ca toti angajatii sa treaca prin testul poligraf, alte incidente neexistand in firma, ci doar ca sa vada daca suntem sinceri sau daca respectam regulamentul de ordine interioara.
Am o precizare in ceea ce priveste regulamentul: niciunul dintre noi nu am primit spre aducere la cunostinta o copie a acestui regulament , nu l-am semnat , el exista doar in format electonic si este modificat o data la 3 sau 4 luni in functie de ce idee ii mai vine patronului , multe din punctele sale fiind in contradictoriu cu Codul Muncii.
Unul din colegi a refuzat testul poligraf si i s-a spus ca are ceva de ascund asa ca sa isi semneze demisia. A refuzat si asta.
A spus ca fara o baza, daca nu a deranjat niciodata pe nimeni , i se pare incalcarea drepturilor lui prin trimiterea la testul poligraf , ca si presiunea asupra semnarii demisiei.
Pana acum au fost 10 persoane trimise, mai sunt cam 30 .
Pana la urma aceasta procedura este legala?
Afland de la colegii care au fost despre intrebari, multe se leaga si de viata privata, sau intrebari din acel regulament pe care nimeni nu l-a semnat , dar il respectam din bun simt , atat cat se poate. Nimeni nu poate respecta 100% un regulament care se modifica dupa ce viseaza patronul sau dupa cat de paranoic :Oeste .
Ca exemplu, una din reguli este sa nu tinem legatura cu alti colegi in afara firmei prin mesaje , whatsapp sau facebook. :O:O:O:O#-o#-o#-o
Este legal asa ceva?
Cu ocazia acestor teste cam toti angajatii au inceput sa isi puna intrebari referitoare la legalitatea acestui proces si a presiunii patronilor .
Cel mai recent răspuns:
NicolaeD13 , utilizator
12:16, 13 Ianuarie 2017