avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 19/2000
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 19/2000

Buna,

Urmeaza sa-mi schimb locul de munca. Printre alte acte, la noul loc de munca mi s-a cerut o adeverinta de la vechiul job, din care sa reiasa, defalcat pe luni, salariul brut realizat, sumele platite la CAS si datele acestor plati la CAS, pe ultimele 12 luni. De la HR mi s-a spus ca legal o asemenea adeverinta se poate elibera doar pe ultimele 6 luni. As fi vrut sa stiu daca asa este intr-adevar sau nu are rost sa insist pentru "12 luni" pentru ca legea prevede un termen de 6 luni.
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 02:12, 11 Martie 2005
Noul angajator are nevoie de ultimele 12 luni doar in cazul in care mai ai un pic si nasti altfel ii sunt suficiente ultimele 6. Nu e ilegal sa soliciti o adeverinta pentru ultimele 12 luni, angajatorul e obligat sa elibereze astfel de adeverinte, mai mult chiar poti obtine acest document si de la CAS ( cu stat la cozi si asteptat cca 3 luni)
Multumesc mult pentru raspuns
Fiecare firma are politica ei..asa ca nu e bine sa te impotrivesti regulilor inainte de afi angajata...

Cele 12 luni pot fi considerate stagiu de cotizare chiar si pentru o eventuala disponibilizare la somaj....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model adeverinta nr. de zile de cotizatie la cas ACManuela ACManuela Buna ziua, ma puteti ajuta cu un model de adeverinta din care sa reiasa: - nr. de zile de cotizatie la CAS din cele 6/10 luni pentru un fost ... (vezi toată discuția)
De ce refuza angajatorul plate concediului medical al soției? ... Alexandru9898 Alexandru9898 De ce refuza angajatorul plata concediului medical al soției? Soția are 5 luni stagiu cotizare la fostele locuri de muncă plus o lună la actualul loc pe ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal - mai putin de 6 luni vechime la actualul job. ... vasade25 vasade25 Concediu maternal - mai putin de 6 luni vechime la actualul job. Buna ziua, Pot beneficia de concediu maternal daca mi-am schimbat jobul recent si nu am ... (vezi toată discuția)