avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Care sunt etapele executarii silite?
Discuție deschisă în Executare silită

Care sunt etapele executarii silite?

Am luat un credit de la banca pe care nu l-am rambursat.Banca a cesionat creanta unei firme de recuperare.Aceasta mi-a trimis o vreme notificari,somatii,dupa care a trimis dosarul unui executor judecatoresc.Acesta mi-a trimis o notificare cum ca toata suma trebuie platita in o zi,altfel voi fi executata silit.Ce urmeaza acum,daca nu platesc?Nu va exista un proces,o hotarare judecatoreasca,se face direct executare?
Cel mai recent răspuns: carmenbn , utilizator 10:06, 25 Februarie 2013
Probabil va trimis somatie de executare, nu notificare.

Din momentul in care dosarul e la executor, nu are ce altceva sa urmeze decat rambursare voluntara (intelegere cu creditorul prin intermediul executorului) sau executare silita, dica poprire venituri si vanzare bunuri.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
Dana Fatol, Avocat
Contractul de credit reprezinta titlu executoriu astfel incat "Nu va exista un proces,o hotarare judecatoreasca"
Eventual puteti negocia cu executorul judecatoresc o esalonare a platii cu acordul creditorului
Dupa primirea somatiei de executare nu am mers la executor sa discutam,doar am sunat firma de recuperare creante,care ne-a acordat o pasuire,dar ma tem ca nu vom putea respecta promisiunea facuta.Nu avem bani in cont,nu avem imobile,doar un autoturism.Sa inteleg ca executorul poate veni acasa,sa "inventarieze" ce e de vandut prin casa si sa ia masina din fata casei?!?
Buna ziua,

Executorul poate intr-adevar sa va vanda bunurile, cu precizarea ca doar pe cele pe numele dvs, nu si pe cele pe numele familiei dvs. Masina este posibil sa fie vanduta, insa bunurile din casa nu. Desi ar fi oarecum posibil, in practica nu se vand bunurile din casa. Daca lucrati vi se pot popri si veniturile din salariu.
Daca nu ati facut o intelegere scrisa cu firma de recuperare, care sa fie transmisa executorului, acesta continua executarea asupra tuturor veniturilor si bunurilor dvs. D-na avocat are dreptate, ca nu se prea vand bunurile mobile, insa acestea pot fi sechestrate si chiar ridicate in scopul vanzarii, lipsindu-va de folosinta lor. Procedura ar fi destul de complicata, dar se poate face.

Alte discuții în legătură

Executare silita- somatie din partea firmei de recuperari creante cristian15coman cristian15coman Buna ziua!Va rog mult sa nu ocoliti acest mesaj.Am primit de la eos -ksi o notificare prin care in termen de 5 zile sa achit suma de 8271,97 pe care eu nu o ... (vezi toată discuția)
Solutionare amiabila elevan elevan am luat un credit in 2007 nu am mai platit ratele din 2009,acesta a fost preluat de o firma de recuperare.momentan sunt pe indemnizatie de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)
Sechestru autoturism serby30 serby30 Buna seara, Ma intereseaza care este procedura de punere sechestru pe un autoturism? Cine hotaraste locul unde se pune sechestrul, daca creditorul este ... (vezi toată discuția)