avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inscriere pentru somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inscriere pentru somaj

Am fost angajata unei firme care a intrat in insolventa, iar in decembrie 2012, am intrat in perioada de preaviz. Acum sunt in cautarea unui nou loc de munca ., desi sunt putine sanse, intrucat sunt insarcinata in prima luna.As putea beneficia de ajutor de somaj? Ce trebuie sa fac? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:34, 23 Februarie 2013
Ce tip de preaviz? Demisie sau concediere?
Mi s-a cerut sa accept preaviz, avand in vedere intrarea firmei in insolventa. Multumesc.
Trebuie sa stiti ca in cazul demisiei nu puteti beneficia de somaj.
Daca v-a concediat, exista posibilitatea de a beneficia de somaj, daca indepliniti si celelalte conditii prevazute de lege... stagiu minim de cotizare, etc.
monodora

Veti beneficia de somaj numai daca indepliniti urmatoarele conditii :
- c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrariii la AJOFM sa aveti minim 12 luni stagiu de cotizare la somaj.. Cele 12 luni un trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

Dvs nu trebuie sa faceti imic .. trebuie doar sa luati documentele necesare de la angajator si sa mergeti sa va depuneti dosarul la AJOFM.
Da, singura problema este ca perioada de preaviz a incetat la sfarsitul lunii decembrie 2012. Cred ca nu ma mai incadrez in perioada de inscriere pentru somaj.Multumesc.

Alte discuții în legătură

Dosar somaj livisor27 livisor27 am fost angajat in perioadele,16-08-2012 pana la 16-12-2012(4 luni),10-04-2013 pana la 21-07-2013(3 luni si 11 zile),iar a treia perioada 01-dec-2013 pana la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj ybor ybor buna!!am o problema acum o luna mi s-a aprobat concediu de odihna pt perioada 16.07 2012-27.07.2012 ca sa fiu instiintata ca am fost in preaviz fara ca eu sa ... (vezi toată discuția)
incetare cim -societate intrata in insolventa monodora monodora in urma intrarii in insolventa in luna decembrie 2012, a societatii la care lucram am fost concediata. Imi mai pot depune acum actele pentru somaj, am ... (vezi toată discuția)