avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie pentru tatal copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie pentru tatal copilului

buna seara. urmeaza sa nasc in luna iulie si as vrea sa stiu daca sotul meu poate lua stimulentul de insertie pe 2 ani si totodata sa mearga in continoare la serviciu. urmatoarea problema este cu mine: sunt asociat unic si administrator de srl dar fara contract de munca pe firma. acest lucru poate afecta ca sotul sa nu poata beneficia de stimulent? mentionez ca societatea este infiintata in octombrie, dar are activitate abia de 2 luni, iar eu nu contribui nici la pensii, nici la asigurari sociale, iar in trecut nu am mai lucrat niciodata. intrebarea este, pana la urma, statul tine cont ca detin aceste titluri, sa le zic asa, deoarece am inteles ca ar trebui sa dau declaratie cum ca nu realizez venituri. va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in cazul meu, deoarece nimeni nu a stiut sa ma lamureasca, si fiecare imi zice cate o opinie din care nu inteleg nimic. cu stima, astept un raspuns cat mai repede. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:51, 22 Februarie 2013
1. - In calitate de asociat unic obtineti dividende care nu sunt asimilate veniturilor din salarii.
- In calitate de administartor spuneti ca nu aveti contract individual de munca si nici un venit propriu stabilit prin statut.
- Asadar nu indepliniti conditiile pentru a beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si nici pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC./

2. In aceste conditii tatal copilului poate beneficia de stimulentul de insertie incepand cu data nasterii copilului.

3. Asadar puteti sa dati declaratie ca nu obtineti venituri profesionale asa cum sunt ele prevazute in Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie ioanagliga ioanagliga Buna ziua Am si eu o intrebarea referitoare la primirea stimulentului de insertie. Sotul meu lucreaza si poate beneficia de primirea stimulentului de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate alessia22 alessia22 buna ziua.sunt insarcinata in 14 saptamani si de aproape 2 luni nu mai lucrez,pot. cotiza in continuare la Casa de asigurari sociale pt a beneficia de concediu ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie pentru tata anamaria982 anamaria982 daca sotul meu lucreaza de 6 luni la stat cu contract pe perioada 3 ani are dreptul sa primeasca stimulent de insertie sau ccc pentru copil daca eu nu am loc ... (vezi toată discuția)