avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inregistrare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inregistrare asociatie

Buna dimineata,
Ieri am depus dosarul la judecatoria Cornetu pentru inscrierea asociatiei. Pentru cei interesati am avut nevoie de urmatoarele acte:
- act constitutiv- 5 exemplare originale atestate
- statut- 5 exemplare originale atestate
- disponibilitate denumire
-cazier fiscal,
-contract de comodat + contract vanzare -cumparare copie legalizata
-cerere pentru acordarea personalitatii juridice
-taxa de timbru judiciar-19 lei
- 1 timbru judiciar 0.15 lei
Nu mi-au cerut copie dupa nici un act, in schimb mi-au solicitat cazier judiciar pentru fiecare membru fondator pe care trebuie sa le adaugam la dosar. Speram sa putem rezolva astazi.
Sfatul meu este sa va interesati din timp la judecatoria unde veti depune dosarul sa aflati ce acte sunt solicitate pentru inscriere. Mult succes!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:30, 15 Martie 2013
Multumesc draga doamna.Si eu am sunat acolo ( ne ocupam si noi de infiintarea unei asociatii) si tot asa mi s-a spus.De acel cazier judiciar ca este necesar.
Contractul de comodat a fost sub semnatura privata?
Iar actul de vanzare cumparare a trebuit legalizat?
Contr de comodat a fost sub semnatura privata.
Copia actului de vanzare cumparare a fost legalizata, dar o avea proprietarul in casa de aceea am depus-o. Puteti sa faceti si o declaratie notariala a proprietarului prin care spune ca e de acord cu functionarea asociatiei in imobilul respectiv. Nu stiu ce costuri presupun nici una dintre situatii.
In cazul nostru asociatia are sediul la domiciliul unuia dintre membrii fondatori. Casa nu este sub ipoteca. Daca la dvs este, trebuie sa cereti acordul bancii.
O zi buna!

Avem acordul bancii
Problema este daca este suficient contractul de comodat sub semnatura privata si acordul bancii...sau mai trebuie ceva?
Pai ati spus ca ati sunat la judecatorie. Nu v-au lamurit ei? In mod normal cer o dovada ca cel care semneaza contr de comodat este proprietarul imobilului. Mai bine mai dati un telefon
Solicitarea cazierului judiciar nu are baza legala si este o dovada de incompetenta sau de abuz din partea celui de la Judecatorie care a solicitat asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre constituire asociatie - cateva detalii Oanamares Oanamares Alaturi de actiunea depusa la Judecatorie in vederea inregistrarii unei asociatii in Registrul Asociatiiolor si fundatiilor, mai este necesara depunerea ... (vezi toată discuția)
Infiintare organizatie neguvernamentala ContSters286431 ContSters286431 Ce acte trebuie pentru a crea o organizatie nonguvernamentala? (vezi toată discuția)
Infiintare club auto axela_ajt axela_ajt buna ziua,as dori sa infiintez un club sau mai bine zis asociatie club sportiv.va rog ajutatima sa rezolv problema ,mentionez ca bugetul alocat este relativ ... (vezi toată discuția)