avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... cum se iau tichete de masa?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

cum se iau tichete de masa?

intr-o institutie publica, in ce conditii se pot lua tichete de masa, . Sau ce portite sunt pentru a lua aceste tichete de masa, cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 25 Februarie 2013
Tichetele de masa se acorda conform prevederilor legii nr. 142 din 1998. Modalitatea de acordare a acestora se stabileste prin contractul colectiv de munca si / sau prin regulamentul de ordine interioara.
primariile pot lua tichete de masa? in ce baza?
Nu am auzit ca primariile sa ia tichete de masa, desi nu ar fii rau deloc, mai ales la salariile care sunt. Un nou zvon in primarii se refera la 2% din fondul de salarii. Stie cineva daca exista baza legala de acordare?
nu stiu care este baza legala , insa acum in noul contract colectiv de munca, intre primarii si sindicat, spune ,, premiu lunar in limita a 2% din cheltuielile cu salariile aferente personalului prevazut in statul de functii, pana la 2 salarii de baza lunare pe an, in conditiile legii\" spun sindicatele,
Acordarea sporurilor,stimulentelor ,indemnizatiilor si premiilor se face pe baza criteriilor si metodologiei aprobate de angajator, prin dispozitie/decizie a primarului/directorului, la propunerea sefilor de compartimente si cu avizul Sindicatului
inseamna ca exista o baza legala.
Iar referitor la tichetele de masa, ei spun conform legii142/1998, asa cum spune si colegul Lucian, (pe care nu am apucat sa o citesc), insa trebuie citita si legea 283/2011 , spune ceva de tichete
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
baza, utilizator
Legea nr.283/2011 nu se refera la tichete, iar Legea nr.142/1998 prevede posibilitatea acordarii si nu obligativitatea acordarii lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa - in cazul muncii de la domiciliu Primavara2012 Primavara2012 Buna ziua, As dori sa va intreb daca angajatorul poate decide sa nu acorde bonuri de masa pentru zilele in care angajatul lucreaza de acasa (in cazul in ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa conform legii sau preferential? cristina_b cristina_b Daca intr-o firma exista contract colectiv de munca dar nu s-a prevazut nimic referitor la acordarea tichetelor de masa si angajatorul a prevazut intr-un act ... (vezi toată discuția)
Acordarea tichetelor de masa AncaAnca92 AncaAnca92 Buna ziua! Am citit legea acordarii tichetelor de masa, dar nu sunt lamurita. Angajatorii aceleasi unitati pot lua numar diferit de bonuri? Depinde de ... (vezi toată discuția)