avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie provizorie [cadre beton ,fundatie]pe teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie provizorie [cadre beton ,fundatie]pe teren inchiriat

buna ziua.vreau sa inchiriez unei persoane un teren in vederea construirii unei hale din panouri metalice.datorita configuratiei terenului el este nevoit sa execute o fundatie si o structura de cadre din beton .am o nelamurire aceasta constructie poate fi numita provizorie?[avind in vedere ca la expirarea contractului el demonteaza numai panourile si ramine pe teren fundatia si structura din beton]la expirarea contractului ar putea avea vreo pretentie?ce fel de contract ar trebui sa fac?[sa nu fie nici o problema la expirarea lui?].
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 23:19, 26 Iunie 2018
nu se poate numi provizorie daca va fi contruita pe fundatie de beton ! trebuie prima data facut un proiect , apoi aprobat ect...etc..... este un imobil , si va trebuii inregistrat in cadastru , pentru trecerea la plata unui impozit , deasemeni i se va aloca si o adresa si un numar , in baza carora poate merge sa-si bage curent si alte utilitati !
Pentru turnarea unei platforme de beton, nu aveti nevoie de autorizatie de constructie, dar cum a-ti ridicat un lemn, o caramida sau altceva pe acea platforma, aveti nevoie de autorizatii de constructie, avize etc. Dar ii puteti inchiria terenul (nu stiu daca este obligatoriu sa specificati scopul pentru care ii inchiriati terenul).
oanalumi a scris:

Pentru turnarea unei platforme de beton, nu aveti nevoie de autorizatie de constructie, dar cum a-ti ridicat un lemn, o caramida sau altceva pe acea platforma, aveti nevoie de autorizatii de constructie, avize etc. Dar ii puteti inchiria terenul (nu stiu daca este obligatoriu sa specificati scopul pentru care ii inchiriati terenul).


te contrazic....domnul intreaba daca "buna ziua.vreau sa inchiriez unei persoane un teren in vederea construirii unei hale din panouri metalice.datorita configuratiei terenului el este nevoit sa execute o fundatie si o structura de cadre din beton .am o nelamurire aceasta constructie poate fi numita provizorie?[avind in vedere ca la expirarea contractului el demonteaza numai panourile si ramine pe teren fundatia si structura din beton]la expirarea contractului ar putea avea vreo pretentie?ce fel de contract ar trebui sa fac?[sa nu fie nici o problema la expirarea lui?]".....



dupa cum vezi , nu poate turna doar o simpla platforma/placa de beton , este vorba si de structura scoartei terestre , probabil infliltrari de apa , sau panza freatica prea la suprafata , care asta in timp dauneaza , sau fiind pamantul mai moale , datorita greutatii halei , in timp , aceasta o sa arate ca turnul de la italieni... hala se va apleca intr-o parte !!! deci trebuie turnata fundatie , si orice fundatie mai adanca de 30 de cm(sau nu stiu cat) necesita proiect aprobat , in baza caruia se elibereaza autorizatia de constructie , valabila 1 an , cu drept de prelungire inca unul .....lamurit ?
terenul se afla incadrat la LV1-versanti slab construiti.[fara fundatie si consolidare teren nu se poate ridica accea constructie].Daca s-ar construi pe structura metalica[Fundatie tip bloc de beton si cuzinet ]s-ar numi tot "constructie provizorie"? Ce fel de contract ar trebui facut intre mine[proprietar ] si el [ca el sa poata construi provizoriu]iar la incheierea conreactului sa nu apara probleme[gen;investitie,platit structura....etc]? Perioada contractului ar fi 5 ani. Am inteles ca daca e o constructie definitiva e cu totul alta problema.
tot acelasi lucru inseamna , deoarece , constructia o sa depaseasca o anumita inlatime , nu stiu care este cota limita ! deci nu se incadreaza la constructie provizorie

tipul contractului dintre parti , nu stiu cum se numeste , asta va poate informa un notar !

Alte discuții în legătură

Constructie spatiu comercial pe teren inchiriat gabriell86 gabriell86 buna ziua! Am nevoie de consilierea dumneavoastra in privinta unui lucru. pentru ca proprietarulunui teren nu doreste sa-l vanda doresc sa inchiriez acel teren ... (vezi toată discuția)
Atentie la neatentie sandry sandry buna ziua exista o casa cu doi proprietari dar curtea apartine doar unui proprietar. 1.daca se inchiriaza de fiecare in parte dar unei singure firme si ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pentru solar aleahimairam aleahimairam Buna seara. Va rog sa ma lamuriti si pe mine . Este necesara o autorizatie de constructie pentru un solar de legume? precizez ca solarul nu are fundatie. va ... (vezi toată discuția)