avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract concesionare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract concesionare

Buna seara! As dori va rog, sa-mi spuneti in cazul in care inchei un contract de cesiune pe un teren 10 sau 15 ani pot ridica contructii pe el? (hala care necesita fundatie beton). Iar daca trec cei 10 sau 15 ani, mica afacere inca merge, iar proprietarul nu mai vrea sa faca un nou contract va trebui sa-i cedez terenul(daca cere asta, sa il "eliberez"?) Sau are o anumita obligatie de a face un nou contract? Iar daca doreste sa il vanda, eu ca si concesionar am prioritate in a-l cumpara? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 02:53, 8 Februarie 2016
Depinde de ce scrieti in Contractul de concesiune.
In principiu:
- puteti construi
- daca va impune sa eliberati terenul, proprietarul are obligatia sa va despagubeasca cu valoarea constructiei pe care o lasati pe teren

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Riscul proprietarului daca un chirias construieste o cladire pe teren cu acordul si in numele proprietarului dvd779 dvd779 Buna ziua Sunt un proprietar persoana fizica si doresc sa dau in chirie un teren si hala existenta pe acesta unei persoane juridice printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren prin cedare contract de cesiune paladealex77@yahoo.com paladealex77@yahoo.com As vrea sa stiu cum pot intra in posesia unui teren (cum sa il intabulez pe numele meu), pe care cel ce detine drepturile asupra lui l-a dobandit printr-un ... (vezi toată discuția)
Constructie provizorie [cadre beton ,fundatie]pe teren inchiriat siviiu siviiu buna ziua.vreau sa inchiriez unei persoane un teren in vederea construirii unei hale din panouri metalice.datorita configuratiei terenului el este nevoit sa ... (vezi toată discuția)