avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren prin cedare contract de cesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren prin cedare contract de cesiune

As vrea sa stiu cum pot intra in posesia unui teren (cum sa il intabulez pe numele meu), pe care cel ce detine drepturile asupra lui l-a dobandit printr-un contract de cesiune si doreste sa il vanda prin cedarea acestui contract de cesiune . Care sunt pasii pentru a intra in posesia acestui teren in baza contractului de cesiune pe care cel care vinde doreste sa il cedeze (nu stiu sigur daca este corecta exprimarea cu cedarea contractu;ui de cesiune) ? Cel care vinde terenul nu pune la dispozitie alte acte in afara contractului de cesiune. Este acest contract de cesiune suficient pentru a intra in posesia terenului (cu intabulare) ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:45, 11 August 2018
Din codul civil actual: Concesionarul poate efectua orice acte materiale sau juridice necesare pentru a asigura exploatarea bunului. Cu toate acestea, sub sancțiunea nulității absolute, concesionarul nu poate înstrăina și nici greva bunul dat în concesiune sau, după caz, bunurile destinate ori rezultate din realizarea concesiunii și care trebuie, potrivit legii sau actului constitutiv, să fie predate concedentului la încetarea, din orice motive, a concesiunii.
Legal, "cel care detine drepturile", nu va poate vinde terenul (desi, uneori, operatiunea se practica, la limita legii ori mai mult in afara ei, si pe riscul cumparatorului). Daca vreti sa procedati corect, solicitati-i sa intabuleze el terenul si apoi il cumparati, sau va asumati o viitoare problema. Totodata, treceti pe la notarul din sat si intrebati-l ce parere are si ce ati avea dvs de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un contract de concesiune poate fi cesionat? Emil P Emil P Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari: - un lac poate face obiectul unei vanzari-cumparari? - contractul de ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil stirbu67 stirbu67 Buna ziua, Doresc sa stiu daca pot vinde unei terte persoane, un imobil pe un teren concesionat de la Primarie, pe 49 de ani (taxa concesiune achitata ... (vezi toată discuția)
Cesiunea unui contract de concesionare fagarasansimona fagarasansimona Sunt titulara unui contract de concesiune teren incheiat cu o primarie de comuna. Pot ceda obiectul contractului de concesiune , fiicei mele ?Daca da , cum ... (vezi toată discuția)