Sunt titulara unui contract de concesiune teren incheiat cu o primarie de comuna.
Pot ceda obiectul contractului de concesiune , fiicei mele ?Daca da , cum .Ce temei legal am?
Va multumesc.
Dreptul de concesiune, fiind un mod de exercitare a dreptului de proprietate publica, dobandeste caracterul inalienabil al acestuia. Intr-adevar exista anumite exceptii de la aceasta regula insa acestea sunt limitate si nu cred ca se aplica situatiei dumneavoastra. Cu alte cuvinte, regula este aceea conform careia instrainarea dreptului de concesiune este ilegala.
In Noul Cod Civil aceasta se regaseste in art. 872 alin.(1):
(1) Concesionarul poate efectua orice acte materiale sau juridice necesare pentru a asigura exploatarea bunului. Cu toate acestea, sub sancţiunea nulităţii absolute, concesionarul nu poate înstrăina şi nici greva bunul dat în concesiune sau, după caz, bunurile destinate ori rezultate din realizarea concesiunii şi care trebuie, potrivit legii sau actului constitutiv, să fie predate concedentului la încetarea, din orice motive, a concesiunii.
Vânzarea sau donaţia locurilor de veci aflate sub contract de concesiune este interzisă, însă dreptul de concesiune poate fi dobândit prin succesiune legală sau testamentară şi cesiune de contract, rudelor până la gradul al patrulea inclusiv, orice convenţie contrară fiind nulă - se arată în Regulamentul pentru Organizarea şi Funcţionarea Cimitirelor Parohiale şi Mănăstireşti din cuprinsul Eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române - deci exista o derogare de la dreptul comun.