avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atribuirea locului de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atribuirea locului de veci

Buna ziua,

In urma decesului a ramas un loc de inmormantare in folosinta vesnica compus din 2 morminte. Intrucat acest loc de veci nu a fost prins in masa succesorala , m-am adresat bisericii cu o cerere scrisa pe care am inmanat-o preotului (fara a primi numar de inregistrare) pentru emiterea unui act de concesiune pentru acest loc in vederea includerii intr-o succesiune legala suplimentara. Desi au trecut mai mult de 60 de zile, Consiliul parohial nu a dat nici un raspuns. Preotul sustine ca nu stie pe numele ciu trebuie sa emita acest certificat de concesiune, pe numele defunctului sau al mostenitorilor. B amai mult este tentat sa atribuie acest loc unui copil al defunctului care a renuntat la mostenirea legala. A facut trimitere la Regulamentul de organizare si functionare a cimitirelor parohiale si manastiresti din cuprinsul eparhiilor Bisericii Ortodoxe Romane. La art 15 din acest regulament se prevede: ,, Dreptul de concesiune asupra locurilor atribuite in folosinta vesnica se poate transmite prin donatie si sucesiune legala sau testamentara,,.
Intrebarea este cum poatev face acest loc de veci obiectul unei succesiuni legale daca biserica nu elibereaza un act din care sa rezulte ca acesta exista?
Cum trebuie sa actionam concret in acest caz pentru rezolvarea situatiei?
Va multumesc,
C.stoicescu

Alte discuții în legătură

Vindere locuri de veci ConstantinCS ConstantinCS Va rog sa-mi spuneti daca este permisa vinderea locurilor de veci si in ce conditii. Am inteles ca anul trecut a aparut un act normativ prin care se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, familia mea are de generatii un lot de sase locuri ... mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Familia mea are de generatii un lot de sase locuri de veci intr-un vechi cimitir parohial ( aici sunt inhumati bunici, matusi…) . Acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Cesiunea unui contract de concesionare fagarasansimona fagarasansimona Sunt titulara unui contract de concesiune teren incheiat cu o primarie de comuna. Pot ceda obiectul contractului de concesiune , fiicei mele ?Daca da , cum ... (vezi toată discuția)