avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vindere locuri de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vindere locuri de veci

Va rog sa-mi spuneti daca este permisa vinderea locurilor de veci si in ce conditii. Am inteles ca anul trecut a aparut un act normativ prin care se reglementeaza vanzarea acestora si as dori sa stiu care este acesta.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ConstantinCS , utilizator 14:39, 18 Martie 2014
Pentru raspuns la obiect este necesar sa precizati concret la ce fel de vanzare faceti referire vanzare de la administratia cimitirului catre persoane interesate sa achizitioneze loc de inhumare,sau de vanzare intre persoane fizice
Cimitirele pot fi de stat si private
Regulamentul interior al fiecarui cimitir reglementeaza conditiile achizitie loc inhumare
Majoritatea cimitirelor incheie contracte de concesiune loc de inhumare pe diferite perioade de timp
Unele cimitire accepta preluarea locului de inhumare de rude ale titularului contractului intial de concesiune,prin incheierea de nou contract de concesiune
Unele cimitire prevad posibilitatea donarii locului de inhumare,alte cimitire nu permit ca transmiterea dreptului de folosinta sa se realizeze prin acte -altele decat cele incheiate de cimitirul in care se afla locul de inhumare
Multumesc.
Este vorba despre vanzarea de la cimitir la persoana fizica. In regulamentul pentru organizarea si functionarea cimitirelor parohiale si manastiresti din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Romane la art.15 nu este prevazuta vanzarea pentru atribuirea locurilor de veci in folosinta vesnica. Deci cimitirul la care ma refer este de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, familia mea are de generatii un lot de sase locuri ... mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Familia mea are de generatii un lot de sase locuri de veci intr-un vechi cimitir parohial ( aici sunt inhumati bunici, matusi…) . Acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Atribuirea locului de veci ConstantinCS ConstantinCS Buna ziua, In urma decesului a ramas un loc de inmormantare in folosinta vesnica compus din 2 morminte. Intrucat acest loc de veci nu a fost prins in masa ... (vezi toată discuția)
Cadastru loc de veci stroeromina2005 stroeromina2005 Buna ziua.As dori sa stiu daca trebuie facut cadastru la locul de veci ,sau se poate face in momentul in care se vrea a fi vandut? (vezi toată discuția)