avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare loc de veci concesionat-Cimitir Privat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare loc de veci concesionat-Cimitir Privat

Buna ziua,
Am un loc de veci intr-un cimitir privat, pe care l-am achizitionat prin contract de concesionare(firma de la care l-am cumparat este concedent iar eu sunt concesionar).

Doresc sa-l transfer unei cunostinte iar in contract , la instrainare spune ca:
"In cazul in care concesionarul doreste sa-l instraineze, o poate face pe oricare cale legala prin rezilierea actualului contract, urmand ca dobanditorul sa incheia un alt contractde concesiune sun sanctiunea nulitatii respectivului act prin care s-a facut instrainarea"

Ajutati-ma sa inteleg. Il pot instraina iar dupa, noul beneficiar va trebui sa mearga la concedent pentru incheierea altui contract in care el devine noul concesionar pentru acel loc de veci?

Va intreb pentru ca concedentul sustine ca nu-l pot instraina.

Cum sa procedez in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:28, 22 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dv in calitate de concesionar aveti dreptul strict de folosinta pe perioada contractual asumata,
Nu detineti calitatea de proprietar asupra locului de veci,respectiv nu puteti incheia documente de transmitere drept de proprietate
In afara de cimitirele private, unde nu este reglementata inca juridic transmiterea intre vii a acestor locuri de veci se practica vanzarea lor,
Fiecare administratie de cimitir prin regulamentul de ordine interioara dispune modalitatea de instrainare loc de veci intre rude
.Cimitirele care apartin de Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane cat si cele parohiale sunt supuse acelorasi reglementari, respectiv donatie intre vi
Persoana careia intentionati sa donati locul de veci urmeaza sa incheie contract nou de concesiune cu perioada de valabilitate de 7,25 sau 49 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer concesionare loc de veci zimbrul68 zimbrul68 Buna ziua, Am un loc de veci intr-un cimitir privat, pe care l-am achizitionat prin contract de concesionare(firma de la care l-am cumparat este concedent iar ... (vezi toată discuția)
Donatie loc de veci tuilleries tuilleries Buna ziua! Am mostenit, in urma decesului tatalui meu, un loc de veci. Stiu ca acestea nu se pot vinde. As dori sa il donez unei alte persoane.Actul de ... (vezi toată discuția)
Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)