avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer concesionare loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer concesionare loc de veci

Buna ziua, Am un loc de veci intr-un cimitir privat, pe care l-am achizitionat prin contract de concesionare(firma de la care l-am cumparat este concedent iar eu sunt concesionar)
Doresc sa-l vand unei cunostinte iar in contract , la instrainare spune ca:
"In cazul in care concesionarul doreste sa-l instraineze, o poate face pe oricare cale legalaprin rezilierea actualului contract, urmand ca dobanditorul sa incheia un alt contractde concesiune sun sanctiunea nulitatii respectivului act prin care s-a facut instrainarea"

Ajutati-ma sa inteleg. Il pot vinde prin act notarial iar dupa, cumparatorul va trebui sa mearga la concedent pentru incheierea altui contract in care el devine noul concesionar pentru acel loc de veci?
Va intreb pentru ca concedentul sustine ca nu-l pot instraina.

Cum sa procedez in acest caz?
Daca sunt necesare si alte detalii, va stau la dispozitie.
Multumesc,
Mircea BIZON
Cel mai recent răspuns: zimbrul68 , utilizator 08:38, 28 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

CONCESIÚNE, concesiuni, s. f. Convenție prin care o persoană (fizică sau juridică) dobândește dreptul de a exploata anumite servicii publice sau anumite bunuri ale statului, în schimbul unor beneficii care revin acestuia din urmă.

Dv nu puteti sa vindeti locul deoarece nu sunteti proprietarul acestuia
Prin documentul incheiat cu administratia cimitirului dv ati preluat strict calitatea de utilizator temporar bnu de proprietar care este cimitirul

Si atunci citatul din contract, cum pot sa-l interpretez?
Ce se intelege prin sa-l "instrainez pe orica cale legala"?
Poate termenul folosit "vand" de mine e gresit. Vreau sa-l "instrainez", sa transfer concesionarea catre altcineva.

"In cazul in care concesionarul doreste sa-l instraineze, o poate face pe oricare cale legala prin rezilierea actualului contract, urmand ca dobanditorul sa incheia un alt contractde concesiune sun sanctiunea nulitatii respectivului act prin care s-a facut instrainarea"
Ultima modificare: Luni, 28 August 2017
zimbrul68, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare loc de veci concesionat-cimitir privat zimbrul68 zimbrul68 Buna ziua, Am un loc de veci intr-un cimitir privat, pe care l-am achizitionat prin contract de concesionare(firma de la care l-am cumparat este concedent ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de valoare a locului de veci!!! Chinezoaica Chinezoaica Buna Ziua!Mi-am depus actele pentru succesiune unde mi s-a cerut sa aduc si adeverinta de valoare a locului de veci,actul de concesiune il am,dar trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Loc de veci rodica0469 rodica0469 Buna ziua, tatal meu este in posesia fizica a actului de concesiune loc de veci. Bunicul a murit de foarte multi ani dar nu a existat nici o forma legala de ... (vezi toată discuția)